Angajată a Ambulanței, suspendată temporar din funcție
Foto: Remus Basalic

Angajată a Ambulanței, suspendată temporar din funcție
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

UPDATE, joi, 8 iulie 2021. Dispecera care i-a răspuns că "nu vine nimeni să o caute" unei femei care sunase la 112 pentru a anunța dispariția unei fete cu probleme psihice, a fost suspendată temporar din funcția pe care o ocupa la Serviciul de Ambulanță Județean Galați. Decizia rămâne valabilă până la finalizarea anchetei deschise în acest caz de conducerea instituției.

Vă reamintim că, în seara zilei de 2 iulie, o femeie din Galați a sunat la 112 pentru a cere ajutor în legătură cu dispariția fetei pe care o are în grijă, dar în loc de sprijin s-a lovit de superficialitatea și de lipsa de empatie a unui dispecer de la Ambulanță [CITIȚI DETALII MAI JOS]


(marți, 6 iulie 2021) A anunțat la 112 că i-a dispărut fata și i s-a răspuns că „nu vine nimeni să o caute” (ÎNREGISTRARE AUDIO) * O femeie din Galați a sunat la 112 pentru a cere ajutor în legătură cu dispariția fetei pe care o are în grijă, dar în loc de sprijin s-a lovit de superficialitatea și de lipsa de empatie a unui dispecer de la Ambulanță. Conversația dintre gălățeancă și operator a fost înregistrată, iar autoritățile au anunțat că au deschis o anchetă.

În seara zilei de 2 iulie, Mariana Marcovici a ieșit la plimbare împreună cu fata al cărei asistent maternal este. Tânăra are 16 ani și, cu doar câteva ore înainte, fusese externată de la Spitalul de Psihiatrie Galați, unde primise tratament pentru afecțiunile psihice cronice de care suferă. Brusc, adolescenta a plecat de lângă femeie. "Copilul îmi menționa încontinuu despre un gardian de la spital, față de care a dezvoltat o obsesie. A devenit iritată, moment în care am încercat să ne întoarcem acasă. Am ajuns pe strada Navelor, de unde ea a început să ia drumul către Faleză. Eu am încercat să o rețin, deși forța fizică a unui copil și, în general, a unui pacient cu astfel de probleme de sănătate este foarte mare. Pentru că nu am putut-o reține, am apelat 112. Mi-a spus foarte clar (dispecera de la 112 - n.red.) că nu o s-o caute nimeni, doamna părea foarte deranjată la telefon", a spus Mariana Marcovici.

Dialogul nu mai are nevoie de comentarii

"- Da, rămâneți să le spuneți celor din Ambulanță.

- A pierdut-o, extraordinar! Alo?

- Bună seara! I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.

- Ei, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți și este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți pe 112. Dar nu vine nimeni să o caute în tot orașul.

- Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.

- Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

- E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autoritățile care se ocupă?

- Dacă ea nu mai este în raza dumneavoastră și e ascunsă undeva, un' s-o caute Poliția?

- Păi, nu știu, doamnă, nu se ocupă Poliția cu asta?

- Păi, cum nu știți? Dumneavoastră n-o mai vedeți deloc?

- Dacă nu îmi găsește minorul, Poliția la ce mai…

- Doamnă, mă ascultați un pic, vorbiți numai dumneavoastră? Facem un dialog? Auziți, doamnă, vorbiți cu Poliția. Poliția, chiar fac inversare, că nu se poate…".

La câteva ore după apel, polițiștii au anunțat-o pe Mariana Marcovici că fiica sa este la Spitalul de Psihiatrie, acolo unde se întorsese pentru a vorbi cu gardianul. Adolescenta a și fost internat în unitatea medicală.

În cursul zilei de marți, 6 iulie 2021, atât Serviciul de Ambulanță Județean Galați, cât și Departamentul pentru Situații de Urgență au anunțat că au deschis anchete în acest caz.

ÎNREGISTRAREA AUDIO - CLICK AICI

Media

Citit 8825 ori Ultima modificare Joi, 08 Iulie 2021 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.