O comisie la Sănătate

O comisie la Sănătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătăţii i-a dat practic dreptate senatorului liberal Paul Ichim (FOTO), constituind, o comisie care să identifice şi să analizeze situaţia echipamentelor medicale nepuse în funcţiune sau puse în funcţiune şi neutilizate, achiziţionate în ultimii ani din fondurile ministerului.

Parlamentarul gălăţean atrăsese în aprilie atenţia Ministrului Sănătăţii, printr-o declaraţie politică reprodusă şi de presa gălăţeană, asupra faptului că în multe unităţi sanitare din ţară există aparatură medicală performantă achiziţionată şi nemontată, care a ieşit din garanţie, iar pentru unele nu s-au luat în calcul cheltuielile enorme de montare şi autorizare.

Acum, este rândul gălăţeanului să declare: „Această reacţie a ministrului Sănătăţii îmi demonstrează că încăpăţânarea pe care o am, ca în fiecare săptămână să atrag atenţia factorilor de decizie asupra situaţiei din sistemul sanitar, are efect”.

„Consecvent celor începute, voi prezenta sistematic neregulile din sistemul medical şi poate aşa guvernanţii vor înţelege să salveze acest sector aflat la marginea prăpastiei”.

Medicul gălăţean susţinuse în declaraţia sa că spitalele, în special cele de urgenţă, duc lipsă, din cauza subfinanţării, de materiale necesare igienizării şi tratamentului corect:

„Ţările UE, la care încercăm să ne aliniem, alocă sănătăţii, anual, între 8 şi 12 la sută din PIB. Numai noi am alocat în acest an 3,5 la sută, din care un procent a fost deja cheltuit pe execuţia bugetară din anul precedent!”

Va reacţiona ministerul şi la aceasta?

Citit 566 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.