„Ne-au prostit pentru ultima oară!”

„Ne-au prostit pentru ultima oară!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asta spune Ilie Popa, unul din pensionarii care au protestat, ieri, în Capitală *

Ieri, circa 50 de pensionari, membri ai Alianţei Europensionarilor din Galaţi au protestat la Bucureşti, în faţa sediilor Ministerului Muncii şi Parlamentului, vizavi de intenţia Guvernului de a reduce pensiile cu 15 la sută.

Cei 50 de pensionari, aleşi de Cristea Toader, „ca să nu le vină rău la Bucureşti, i-am ales pe cei mai sănătoşi” au fost, ieri, actori principali pe toate posturile de televiziune.

Au agitat pancardele cu care, la Galaţi, numai în această lună au ieşit de două ori în stradă, pe lângă cele patru proteste şi un marş desfăşurate în primele patru luni ale anului, tot în plan local.

Din păcate însă, numărul protestelor organizate nu este nicidecum o garanţie a rezolvării revendicărilor.

Ieri, pensionarii gălăţeni au trăit, preţ de câteva zeci de minute, bucuria de a fi izbândit în lupta lor, după care au aflat, din nou, că au fost minţiţi.

O demonstraţie că politicienii nu se dezmint nici (sau mai ales) în condiţii de criză, dar şi că pensionarii rămân cei mai naivi dintre alegătorii români, în ciuda deselor deziluzii pe care le-au trăit…

Duşi cu vorba

„Am stat de vorbă cu domnul ministru al Muncii Şeitan, care ne-a spus cu gura sa că pentru cei 2.200.000 de pensionari din România, cu pensii de până în 1.000 de lei şi va încerca să nu se ia nici un ban, să nu se aplice reducerea…”.

„Noi să ştiţi că l-am crezut când ne-a zis asta, însă după aceea, ne-au zis televiziunile că, după întâlnirea cu domnul preşedinte Traian Băsescu, a retractat”.

„Deci, ne-a minţit! Dar să ştiţi că ne-au prostit pentru ultima oară! Suntem total dezamăgiţi!”.

„Guvernul acesta chiar aplică un adevărat genocid cu noi!”, ne-a declarat, plin de indignare, vicepreşedintele Alianţei Europensionarilor, Ilie Popa, în timp ce Cristea Toader dădea interviuri posturilor naţionale de televiziune.

Popa a spus că ministrul Şeitan i-a minţit şi în alte privinţe: „Ne-a spus că faptul că pensionarii nu au primit bilete de tratament pentru lunile de vară pentru că a fost o comunicare greşită între Ministerul Muncii şi casele judeţene de pensionari”.

„Că cică sunt 14 staţiuni în ţară care au locuri pentru pensionari şi pe timp de vară”.

„După întâlnirea cu preşedintele ţării, nu am mai auzit nimic nici despre acest lucru”.

„Domnul Şeitan ne-a mai spus că şi cei care primesc venitul minim garantat vor fi verificaţi la sânge, pentru că sunt mulţi care iau bani aiurea de la stat şi că se încearcă renunţarea la legea asta…”.

„Dar mai ai bază în ce ne-a zis nouă, dacă, după aceea, a retractat tot?”.

Pensionarii gălăţeni s-au întors, dezamăgiţi, acasă.

Ei spun că nu vor renunţa la proteste şi chiar se pregătesc să meargă în Capitală pe 31 mai, când este programată greva generală…

Declaraţii la cald: Mircea Toader, după Traian Băsescu

După întâlnirea membrilor PDL cu preşedintele Traian Băsescu, l-am contactat telefonic pe şeful grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, gălăţeanul Mircea Toader.

Acesta a spus clar că nici preşedintele ţării şi nici ministrul Muncii nu au avansat ideea nereducerii pensiilor de sub 1.000 de lei, însă a menţionat că s-a vorbit despre măsurile de austeritate ce urmează să fie luate de Guvern, dar „fără reduceri drastice”.

Ce înseamnă mai exact asta, Toader a spus că vom vedea funcţie de deciziile pe care le va lua Guvernul, probabil astăzi.

Totodată, Toader a spus că preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre dimensiunea cheltuielilor de la bugetul de stat, unde „63 la sută din fondul total reprezintă cheltuielile cu salariile, iar alte 27 la sută, cheltuielile de funcţionare…

De aici trebuie efectuate reduceri. Măsurile radicale ce trebuie aplicate sunt reducerea cheltuielilor bugetare şi reorganizarea administrativă”.

Citit 1443 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.