Două titluri de Doctor Honoris Causa la Universitatea „Dunărea de Jos”

Două titluri de Doctor Honoris Causa la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” acordă astăzi două titluri de Doctor Honoris Causa unor importante personalităţi care au fost, de-a lungul timpului, aproape de învăţământul academic gălăţean: academician Marius Sala, doctor docent în filologie, vicepreşedinte al Academiei Române, şi profesor David Chambers, de la Yale School of Drama, Statele Unite ale Americii.

„Acordarea de către Senatul Universităţii «Dunărea de Jos» a titlului de Doctor Honoris Causa academicianului Marius Sala este, în egală măsură, un gest de recunoaştere academică şi un moment de excepţie prin care universitatea noastră, Facultatea de Litere continuă tradiţia din ultimii 15 ani, de a omagia o serie de ilustre personalităţi de anvergură internaţională ale culturii româneşti, printre care s-au numărat savantul şi profesorul Eugen Coşeriu, academicianul Eugen Simion, prof. dr. Gheorghe Tohăneanu, prof. dr. Silviu Angelescu, prof. dr. Ştefan Avădanei, scriitorul şi profesorul Virgil Tanase”, se arată în Laudatio.

De asemenea, trebuie menţionat şi faptul că academicianul Marius Sala a fost de multe ori oaspetele Facultăţii de Litere, participând la diferite evenimente editoriale şi manifestări ştiinţifice, pe care le-a girat cu autoritatea de care se bucură.

La rândul său, profesor David Chambers, de la Yale School of Drama, este un pedagog strălucit şi un regizor excepţional. De 23 de ani, David Chambers desfăşoară activităţi didactice la prestigioasa instituţie americana Yale School of Drama, a montat spectacole în diferite teatre din Statele Unite şi din Europa, a fost producător, coordonator al repetiţiilor din cadrul unor producţii cinematografice, regizor de operă şi a susţinut ateliere de actorie în faţa unor prestigioase şcoli din întreaga lume.

Citit 1299 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.