Armonizare legislativă pentru producția de cidru

Armonizare legislativă pentru producția de cidru
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), legislația națională privind producția de cidru este mai restrictivă decât normele stabilite la nivel european și, pe cale de consecință, mediul de afaceri este necompetitiv pentru producția locală de cidru, în raport cu condițiile pieței unice europene. Tot așa, brandurile de cidru apreciate de consumatorii români nu sunt produse la nivel local, ci sunt importate din alte state europene.
În vederea depășirii acestui impas, ministrul Adrian Oros a avut recent o întâlnire cu reprezentanți ai producătorilor interesați în dezvoltarea industriei pentru fabricarea cidrului în România, scopul fiind armonizarea legislației românești cu cea din Uniunea Europeană, fapt ce ar permite producția cidrului pe piața locală.
Aceasta ar avea un impact benefic pentru agricultura românească, mai ales pentru sectorul pomicol, deja susținut prin măsuri europene de dezvoltare, dar și pentru industriile conexe (transporturi, logistică etc), precum și pentru economia națională și consumatorii locali, prin diversificarea sortimentelor de cidru.

Citit 1018 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 00:17

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro