Pensionarii și-au cerut drepturile în fața Prefecturii

Pensionarii și-au cerut drepturile în fața Prefecturii
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Mai mulți pensionari nemulțumiți care şi-au cerut drepturile au protestat, joi, în fața Prefecturii, strigând ”Demisia” guvernului, care îi obligă să se descurce cu greu, de pe o zi pe alta, după atâția ani de muncă. Pensionarii au ieșit în stradă pentru că nu mai fac față cheltuielilor, cu pensiile mici pe care le au, având atâtea facturi de plătit, iar explozia prețurilor la energia electrică și la gaze nu îi ajută deloc.

”Ne-am adunat pentru toate drepturile noastre, ale pensionarilor, care sunt încălcate, suntem nemulțumiți. Să se respecte toate drepturile conform legilor aprobate, indiferent de ce partid este la guvernământ, mărirea pensiilor conform legii, care de la 1 ianuarie vor crește cel puțin cu rata inflației, plus 50% din creșterea economică, o lege aprobată și promulgată de președinte”, a declarat Nadă Iordache, unul dintre protestatari.

Se pare că organizațiile pensionarilor s-au gândit să formeze o echipă și să meargă în audiență pentru ca drepturile lor să fie respectate și ce li s-a promis să se pună în aplicare cât mai repede.

De-a lungul anilor, pensionarii au tot protestat pentru drepturile lor, dar faptul că niciodată nu pare să fi fost băgați în seamă îi face să iasă și de această dată în stradă. Din păcate, după spusele doamnei Elena Rădeanu, unii s-au dat bătuți, văzând că totul este în zadar. ”Ne cerem și noi drepturile, și anul trecut, și anul ăsta, acum e mai delicat, e lume puțină, dar anul trecut erau foarte mulți. Astea sunt vremurile în care am ajuns, îți chivernisești fiecare leu, 1.500 de lei am pensie, am muncit 37 de ani și pentru ce? Pentru 1.500? Medicamentele sunt aproape jumătate, toate sunt scumpe, acum ne-au speriat și facturile și nu ne mai rămân nici pentru mâncare. M-a mai întrebat cineva cât îmi rămâne pentru mâncare, dar niciodată nu ai de unde să știi.”

Alți protestatari s-au plâns de faptul că pentru pensiile de stat niciodată nu sunt bani, în schimb, pentru pensiile speciale s-au găsit de fiecare dată zeci de mii de lei. Unul dintre protestatari, domnul Ilie Popa, a spus că i-a comunicat nemulțumirile direct prim-ministrului. „Am discutat cu prim-ministrul la prefectură și l-am întrebat dacă, cu o pensie de 1.500 de lei, suma medie pe țară, poate să achite facturi de 300 lei la energie electrică, 600 lei la gaze și medicamente. Mi-a răspuns că vor studia să vadă ce pot face, iar eu i-am răspuns: «Uitați reversul care este, domnule prim-ministru, ne băgăm într-o pătură la iarnă, înghețăm și a doua zi ne ducem la groapă direct»".

Pensionarii sunt gata să lupte pentru drepturile lor și vor să meargă la București să fie ascultați, pentru că, potrivit spuselor lor, nu le-a răspuns nimeni la cerințe, nici prim-ministrul, nici nimeni altcineva.

Citit 3225 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.