Soluţii pe timp de criză – Pâinea coaptă în casă

Soluţii pe timp de criză – Pâinea coaptă în casă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În continuare primim de la dumneavoastră, cititorii noştri, sfaturi anticriză. Mulţumindu-le celor care ne-au scris pe mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi aşteptând sugestiile dumneavoastră şi trimise „clasic”, prin poştă, pe adresa Galaţi, strada Domnească nr. 68, vă prezentăm sfaturile anticriză pe ziua de astăzi.

„Vă amintiţi de aşa numita pâine de la turci, care apăruse după Revoluţie? Stăteam la coadă pentru ea. Era făcută la brutăriile acelea mici, de cartier, Dumnezeu ştie în ce condiţii… Mai aflai de pe la televizor că erau condiţii mizere în spate, unde se frământa, însă nu prea conta; pâinea era caldă, cu coaja groasă, iar miezul era… aproape inexistent”.

„A trecut ceva timp până când să ne dăm seama câte prostii băgau în pâine, câţi aditivi, că dacă lăsai pâinea aia pentru a doua zi prindea mucegai! Apoi, au început să apară specialităţile, după aia pâinile feliate, la pungă, ce mai, ne-am domnit… Este drept că pe măsură ce s-au înmulţit sortimentele, au crescut şi preţurile. Sunt acum pâini de la 70 de bani până la 4-5 lei…”.

„Însă ştiţi ce am învăţat în ultimul timp? Că nu este nevoie să mai caut gustul dulceag al nu ştiu cărui sortiment de pâine, pentru că… pot şi eu să îmi prepar, în casă, pâinea. Cu ce aromă vreau eu! Este şi mai sănătos, pentru că ştiu sigur ce pun în ea, şi nu mă mai gândesc, la fiecare înghiţitură, dacă are sau nu E-uri”.

„Plus că aici numai eu pun mâna să o prepar, faţă de o pâine din comerţ, care trece prin nu ştiu câte mâini… În plus, este şi mai ieftin să cumperi făină şi puţină drojdie, decât să cumperi pâinea gata făcută de la supermarket sau de la chioşcul din colţ”.

„Şi ultimul, dar cel mai puternic argument: când coc pâinea în casă, aroma se răspândeşte, aşa de apetisant…”, ne-a scris Ecaterina.

Până data viitoare, criză uşoară.

Citit 1632 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.