Banii de la Consiliul Județean i-au ocolit pe primarii liberali

Banii de la Consiliul Județean i-au ocolit pe primarii liberali
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La trei săptămâni de la alocările efectuate către primării din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului și considerate discreționare de către primarii social-democrați gălățeni (VEZI AICI), roata s-a întors. În ședința de joi, 28 octombrie, a Consiliului Județean (CJ), s-a aprobat repartizarea sumei de 14.524.000 de lei către UAT-urile din județul Galați, Nicio surpriză, de această dată au fost întregite bugetele celorlalte comune gălățene.

Potrivit președintelui CJ, Costel Fotea “a trebuit să venim de urgență în sprijinul localităților batjocorite de către Guvernul României, care în urmă cu doar câteva săptămâni a decis ca, din fondul de rezervă, adică din banii statului român, să aloce primarilor PNL sume mari de bani, pedepsindu-i pe ceilalți primari (PSD, ALDE, PMP, USR, Pro România), cărora le-au alocat sume total insuficiente pentru a-și putea continua activitatea. Mai mult, au fost destule primării care nu au primit nici măcar un leu. Fără intervenția CJ, multe dintre localitățile județului ar fi rămas fără bani pentru încălzirea școlilor, pentru copiii cu dizabilități, plata facturilor sau pentru a putea asigura contribuția necesară desfășurării investițiilor”.

Evident că toți consilierii liberali au votat împotriva acestor alocări. În plus, deputatul George Stângă, președintele PNL Galați, consideră că ”pentru dl Fotea și PSD Galați nu contează nevoile comunităților locale, ci continuă să împartă banii gălățenilor clientelar, doar pe criterii politice. PSD-ul continuă să îi pedepsească pe gălățenii din localitățile conduse de primari PNL şi îi favorizează pe ceilalţi, care sunt sub administrarea primarilor PSD. Acest lucru deja nu mai miră pe nimeni!”

În aceeași ședință au fost alocate de urgență sumele necesare pentru ca activitatea de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului să nu fie blocată, mai exact, 3,2 milioane lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

În urma acestui carusel al alocărilor din octombrie, lăsând deoparte municipiile Galați și Tecuci, sumele ”dirijate” către celelalte localități gălățene variază între 200.000 lei la Vârlezi și 690.000 lei la Ivești.

Citit 2299 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.