Banii de la Consiliul Județean i-au ocolit pe primarii liberali

Banii de la Consiliul Județean i-au ocolit pe primarii liberali
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La trei săptămâni de la alocările efectuate către primării din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului și considerate discreționare de către primarii social-democrați gălățeni (VEZI AICI), roata s-a întors. În ședința de joi, 28 octombrie, a Consiliului Județean (CJ), s-a aprobat repartizarea sumei de 14.524.000 de lei către UAT-urile din județul Galați, Nicio surpriză, de această dată au fost întregite bugetele celorlalte comune gălățene.


Potrivit președintelui CJ, Costel Fotea “a trebuit să venim de urgență în sprijinul localităților batjocorite de către Guvernul României, care în urmă cu doar câteva săptămâni a decis ca, din fondul de rezervă, adică din banii statului român, să aloce primarilor PNL sume mari de bani, pedepsindu-i pe ceilalți primari (PSD, ALDE, PMP, USR, Pro România), cărora le-au alocat sume total insuficiente pentru a-și putea continua activitatea. Mai mult, au fost destule primării care nu au primit nici măcar un leu. Fără intervenția CJ, multe dintre localitățile județului ar fi rămas fără bani pentru încălzirea școlilor, pentru copiii cu dizabilități, plata facturilor sau pentru a putea asigura contribuția necesară desfășurării investițiilor”.
Evident că toți consilierii liberali au votat împotriva acestor alocări. În plus, deputatul George Stângă, președintele PNL Galați, consideră că ”pentru dl Fotea și PSD Galați nu contează nevoile comunităților locale, ci continuă să împartă banii gălățenilor clientelar, doar pe criterii politice. PSD-ul continuă să îi pedepsească pe gălățenii din localitățile conduse de primari PNL şi îi favorizează pe ceilalţi, care sunt sub administrarea primarilor PSD. Acest lucru deja nu mai miră pe nimeni!”
În aceeași ședință au fost alocate de urgență sumele necesare pentru ca activitatea de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului să nu fie blocată, mai exact, 3,2 milioane lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.
În urma acestui carusel al alocărilor din octombrie, lăsând deoparte municipiile Galați și Tecuci, sumele ”dirijate” către celelalte localități gălățene variază între 200.000 lei la Vârlezi și 690.000 lei la Ivești.

Citit 2069 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 00:31

2 comentarii

 • postat de Iuliu
  Duminică, 07 Noiembrie 2021 00:57
  5.13.159.***
  Lăsați lăsați... Nu vă mai plângeți... Nu mai încwecați să faceți din țânțar armăsar.
  Ce? Cumva cotanții/susținătorii/adulatorii frenetici ai "NOULUI" PDL(PNL) nu-și mai recunosc tactica/ticăloșia???

  Este același conportament practicat de "NOUL" PDL(PNL) și de GuWERRNERele lor care ocoleau cu fondurile primăriile și consiliile județene conduse de Pe Se De...

  Acum nu le mai place liberalilor PDL-izați băsificați când li se aplică și lor, pe propria piele comportamentul politic discreționar pe care-l aplicau liberalii PDL-izați "ai lor", comportament politic liberal PDL-izat/băsificat discreționar care-l aplicau ei PNL-iștii PDL-izați/băsificați, pe primăriile PSD ce erau ocolite la fel de către ei leberalii PDL-izați???

  Acum liberalilor PDL-izați/băsidicați li s-a aplicat același "medicament", același "tratament" ticălos pe care-l aplicau ei pe primăriile PSD-iste.

  Ce? Cumva, acum liberalilor PDL-izați nu le mai place g0lănia??? Pe bune? Ce? Cumva, votanților/sinpatizanților liberali nu le mai place și nu mai recunosc același comportament, aceeași atitudine pe care "ai lor politicheni leberali" o aplicau pe primăriile PSD-iste???

  Când susțineți/adulați și încurajați golăniile în stradă, la vot și oriunde atunci asta primiți înapoi. Nu cumva vouă v-a tot plăcut comportamentul ăsta la liberalii "NOULUI" PDL(PNL) și la JOShann(n)es "specialu'"???

  Când vă spunea lumea, când unii vă spuneau să nu nai adulați conportamentul ăsta disxreționar al "NOUL" PDL(PNL) + al lui JOShann(n)es care era părtinitor, voi unii românaci țineați tot cu "NOUL" PDL(PNL) și cu JOShann(n)es că vă plăcea asta la comportamentul lor... Dar ce să vezi, deodată, peste noapte("noaptea ca hoții") nu vi se mai pare înjurătura ca fiind "opinie politică", atunci când înjurătura vi se aplică și vouă.

  Liberalismul adevărat nu mai există în România...a fost pervertit de ură/mânie și de golănie(din păcate).

  Atunci când am votat cu liberalii nu credeam că vor fi în stare să decadă atât de jos, dar iată că după împreunarea cu PDL-iștii/băsiștii ei foștii liberali au preluat din conportamentul/metehnele PDL-iste/băsiste...iar acum PSD-iștii le-au întors comportamentul. PSD-iștii le-au servit acum liberalulor din propria lor atitudine/ură/învrăjvire/conportament de tip liberal PDL-izat/băsificat.

  Păcat de ce-a ajuns liberalismul românesc năpădit de ură și de golănie(o înjurătură, nicio golănie bu are justificare - așa cum au susțibut ubii dibtre ei "plăcuța suedeză" cât și golănia/ura din stradă și de oriunde). Astăzi, pare că nu mai am cu cine så votez în tabăra liberală, din păcate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sandu
  Vineri, 29 Octombrie 2021 18:09
  95.77.107.***
  Si fondurile CJ de unde provin? Din cotizatiile si donatiile personale ale mebrilor psd? Din licitatiile trucate in favoarea cercurilor de interese mafioto baroniste? Sau din credite ce vor fi achitate tot de cei ce nu beneficiaza de ajutor social, deoarece prefera munca si visul la o pensie!
  10
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.