Bugetarii vor beneficia, din nou, de tichete de vacanță

Bugetarii vor beneficia, din nou, de tichete de vacanță
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Bugetarii vor beneficia din nou de vouchere de vacanță, începând de anul viitor. Conform proiectului de act normativ, valoarea acestora va rămâne 1.450 de lei pentru fiecare angajat și vor fi acordate până în 2026.

"Sistemul românesc de acordare a voucherelor de vacanță este un exemplu de bună practică și aș menționa o parte dintre beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulației turistice interne, sprijinirea comunității locale, refacerea forței de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar și crearea unor noi oportunități de angajare", spune ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, citat într-un comunicat al instituției.

La rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, că în şedinţa de Guvern s-a discutat despre acordarea voucherelor de vacanţă, precizând că a propus prelungirea cu un an a tichetelor emise în anii anteriori şi nefolosite din cauza pandemiei.

Proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanță a fost publicat în dezbatere publică. În 2021, bugetarii nu au beneficiat de această facilitate.

Citit 2420 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:31

3 comentarii

 • postat de Abramburica
  Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 10:52
  95.77.107.***
  Ma mira comentariile celor care nu vor sa plece din tara si accepta sa se angajeze la privatul evazionist, care le da minimul pe economie, fara bonuri de masa, tichete de transport, echipament, asigurare de sanatate privata, dar in schimb pleaca de doua trei ori pe an in concedii pe spatii exotice (fara a plati salariile restante ale rumanilor minimi pe economie). Sa mai spunem ca mare parte din privatii romani, unii cu afaceri de renume, prefera sa angajeze straini carora pe langa minim 3500 ron le platesc asigurari private, transport in tara de origine si echipament, sau alte avantaje. Si asta pentru ca noi preferam sa iesim la proteste dar nu si la vot, lasand aceiasi politruci de 30 de ani bine organizati sa ne conduca si sa ne acorde minimul pe economie, iar alesii sa-si majoreze permanent salariile, sporurile si tichetele de vacanta. Traiasca Romania Libera si romanii de pe facebook (cu salariu minim si fara tichete de vacanta).
  0
  2
  Raportează
 • postat de privat
  Vineri, 03 Decembrie 2021 19:44
  89.137.231.***
  Totul pentru bugetari...doar ei au beneficii, privilegii..noi astia de la privat muncim pe nimic si nu avem nimic si muncim si pentru bugetari sau pentru guvernul care da bani doar la bugetari...taxe peste taxe, impozite si la final privatul nu are nimic si bugetarul are si tichete de vancata si libere de sarbatori si salarii bune si tot. Nu e invidie , e doar o constatare. Intr-o tara corecta si bine administrata niciodata un bugetar nu ar trebui sa castige mai mult ca un privat care produce. Acum e invers. In Statele Unite ale Americii nu o sa vedeti niciodata asa ceva. Acolo daca muncesti ai si acolo privatul e cel bogat si bugetarul e simplul salariat. Salariile sunt foarte mici. Am fost la piata si am luat alimente. Am dat 180 lei si nu am luat mare lucru. Nu mai rezist.
  3
  11
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 03 Decembrie 2021 16:45
  5.13.153.***
  Dragalasii de bugetari, cum sa nu fie rasplatiti pt frunza pe care o taie la caini, marea majoritate, un an intreg!
  2
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.