Deșeuri incendiate pe câmp

Deșeuri incendiate pe câmp
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În urma sesizării telefonice cu privire la incendierea de deșeuri în amestec într-o zonă de lângă satul Ionășești, comuna Nicorești, comisari din cadrul Comisariatului Județean Galați al Gărzii Naționale de Mediu au făcut verificări la fața locului.

„În urma controlului efectuat la UAT Nicorești, a fost identificată o suprafață de circa 1.000 mp afectată de depozitări necontrolate de deșeuri în amestec (municipale amestecate, folii plastic, hârtie/carton, vegetale etc.), care fumegau în urma unui incendiu provocat de o persoană necunoscută. Angajați ai Primăriei Nicorești desfășurau activități de sortare și colectare a deșeurilor din zonă în vederea predării către operatori economici autorizați, în baza contractelor încheiate. Au fost stabilite măsuri de salubrizare a zonei afectate de depozitări necontrolate de deșeuri cu interzicerea altor depozitări viitoare de deșeuri, precum și interzicerea incendierilor de deșeuri”, informează Garda de Mediu Galați.

Ca urmare, comisarii gălățeni de mediu au aplicat o amendă de 25.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția mediului și un avertisment pentru nerespectarea regimului deșeurilor.

Citit 2244 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 01:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.