Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, 32 de ani de slujire arhierească

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, 32 de ani de slujire arhierească
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Vineri, 18 februarie 2022, s-au împlinit 32 de ani de când Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a fost hirotonit arhiereu.

”În această zi de sărbătoare, ierarhul Dunării de Jos a participat la Sfânta Liturghie şi a săvârşit Taina Sfântului Maslu în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

Cu acest prilej, au fost rostite rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu în cele peste trei decenii de slujire a Bisericii în treapta de arhiereu a Părintelui Arhiepiscop Casian, precum şi pentru clerul şi credincioşii din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Totodată a fost săvârşit şi un trisaghion pentru înaintaşii în scaunul Dunării de Jos ai Înaltpreasfinţiei Sale”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În şedinţa din 12 februarie 1990, în urma cercetării canonice, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe arhimandritul Casian Crăciun în postul de Arhiereu-vicar al Episcopiei Dunării de Jos, cu titlul de „Gălăţeanul“.

Slujba de ipopsifiere a arhimandritului Casian a fost săvârşită în seara zilei de 17 februarie 1990, în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Galaţi, de către episcopul-vicar Lucian Tomitanul şi arhiereul-vicar Gherasim Vrânceanul, în prezenţa Arhiepiscopului Antim Nica al Tomisului şi Dunării de Jos. La 18 februarie 1990, Preacuviosul părinte Casian a fost hirotonit arhiereu în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Galaţi, în timpul Sfintei Liturghii săvârşite de cei trei ierarhi amintiţi.

În anul 1994, după trecerea la cele veşnice a vrednicului de pomenire arhiepiscop Antim, Arhiereul-vicar Casian Gălăţeanul a fost ales de Colegiul Electoral Bisericesc Episcop titular al Eparhiei Dunării de Jos.

În anul 2009, Episcopia Dunării de Jos a fost ridicată la rang de arhiepiscopie, iar Preasfinţitul Părinte Casian a primit titlul de Arhiepiscop.

Citit 2574 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Februarie 2022 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.