O medalie de argint la Balcaniadă

O medalie de argint la Balcaniadă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Simona Diaconu (FOTO), de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Tecuci, câştigătoare a unui loc pe podium *

Balcaniada de matematică pentru juniori, desfăşurată anul acesta în România, a trimis la Galaţi o medalie de argint. În clasamentul final, Diaconu Simona, care a trecut în clasa VIII-a la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Tecuci (profesor Ion Grecu), a obţinut 37 de puncte şi medalia de argint.

Cel de-al doilea participant gălăţean la Balcaniadă, Cristian Chirac, absolvent de gimnaziu la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” (profesor Romeo Zamfir), a obţinut doar cu două puncte mai puţin decât colega sa. Cu toate acestea, el a fost doar rezervă în lotul român de la această competiţie internaţională.

Medalii de aur au obţinut toţi elevii care au avut cel puţin 38 de puncte, iar cei cu punctaje între 37 şi 25 de puncte au fost recompensaţi cu medalii de argint.

România s-a prezentat la concurs cu două echipe. Din prima au făcut parte elevii clasaţi pe primele şase locuri în urma barajelor de la Olimpiana Naţională de Matematică pentru juniori, iar din a doua, cei clasaţi, tot în urma barajelor, pe locurile 7-12.

Simona Diaconu a fost componentă a celei de-a doua echipe, iar Cristian Chirac a fost rezervă a uneia dintre echipe.

Performanţa gălăţenilor este cu atât mai mare cu cât, dintre cei 14 elevi care au constituit cele două loturi ale României (12 titulari şi două rezerve), Simona Diaconu s-a clasat a patra, în ordinea mediilor.

Deşi a participat în afara competiţiei oficiale, Cristian Chirac ar fi meritat, la rândul său, o medalie de argint, cu cele 35 de puncte clasându-se imediat după colega sa din Tecuci.

Citit 1386 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.