Bătălie la titularizare

Bătălie la titularizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În iulie, cel puţin o sută de candidaţi din alte judeţe vor concura pentru un post de titular la o şcoală din Galaţi. În total, la examen s-au înscris, până ieri, peste 1700 de candidaţi, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea dosarelor.

Numărul mare de posturi titularizabile scoase la Galaţi (232), comparativ cu situaţia din alte judeţe, i-a atras chiar şi pe profesorii din Dolj, Olt sau Iaşi. Strategia lor este simplă: încearcă să obţină un loc de titular, iar apoi solicită detaşare în interesul învăţământului, în judeţul lor.

Conform datelor oferite, ieri, de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Doru Resmeriţă, 102 cadre didactice din opt judeţe diferite şi-au depus dosare pentru titularizarea la diferite discipline.

Cei mai mulţi provin din Brăila (24), Vaslui (17), Vrancea (12) şi Dolj (12). Astfel, cei mai mulţi candidaţi din alte judeţe (18) se vor bate pentru unul dintre cele 40 de posturi de titulari disponibile la matematică.

Câte 11 şi-au depus dosarele pentru o catedră de educatoare sau de educaţie fizică şi sport, iar 10 candidaţi din alt judeţ decât Galaţiul au optat pentru română. Ieri, nu se centralizase încă numărul total al cadrelor didactice înscrise la fiecare disciplină în parte.

Valeriu Diculescu (FOTO), de la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar, admite că, la Galaţi, candidaţii vor avea o concurenţă mai mare, dar că acest lucru îi va determina să se pregătească mai bine.

„Cred că e o greşeală a Ministerului Educaţiei, care nu a stabilit o strategie comună de scoatere la concurs a posturilor de titularizare. Unele judeţe au preferat să nu scoată la concurs posturi, ci să le păstreze ca rezerve, gândindu-se, ca în povestea cu drobul de sare, ce vor face în eventualitatea în care se schimbă planul de învăţământ sau se măreşte norma didactică”, îşi explică sindicalistul migraţia de anul acesta de la titularizare.

Citit 1392 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.