Struguri şi flori, fără vuvuzele!

Struguri şi flori, fără vuvuzele!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mare ne e mirarea că n-au apărut nici până astăzi pe străzile Galaţiului tarabe cu vuvuzele meşteşugite de domnii şi doamnele care tot ies, pe la sărbători, să ne vândă şosete, coarne de cârcotaş fosforescente, baloane, triciclete etc.

Şi fiindcă, din nefericire,  n-o să vă puteţi înnebuni nici soacrele şi nici vecinii suflând în vuvuzea de dimineaţă până seara, v-am pregătit un premiu de consolare: în hala de zarzavaturi a Pieţei Centrale găsiţi struguri cu boabă mare, aduşi direct din ţara lui Mandela, la 8,5 lei kilogramul.

Atenţie, însă: dacă amestecaţi strugurii cu berea s-ar putea să nu mai vedeţi meciurile, ci să le ascultaţi din camera în care şi împăraţii intră singuri.

Oricum, strugurii aduşi din sudul Continentului Negru sunt mai scumpi decât cei care au bătut drumul până la noi din patria lui Del Pierro şi care se vând cu doar 5 lei.

Alternativă: ciorchinii made în Chile, care fac 7,99 lei kilogramul. În cazul în care rodul viei vă place doar după ce a fermentat şi s-a lăsat îmbuteliat, vă spunem că preţul unui kilogram de caise variază între 3 şi 4,5 lei.

Tot cam atât cheltuiţi şi pe piersici, care se găsesc pe cele mai multe dintre tarabe la 4 lei. Nectarinele sunt chiar mai ieftine: 3,5 lei. Pepenii de Turcia, mari, verzi şi cu coajă vărgată, costă 2 lei kilogramul.

Portocalele mai răsărite s-au mai scumpit de când a început să plouă şi ajung acum la 4,49 lei. Bananele nu prea fac mofturi şi se vând la 5,5 lei kilogramul – aproximativ acelaşi preţ din ultimele luni.

Dar cum omul – fie el şi pasionat de campionate mondiale de tot felul – nu se poate hidrata numai cu bere şi nici nu poate trăi doar pe baza vitaminelor sintetizate din salatele de fructe pe care i le bagă pe gât mama sau soţia , vă reamintim că un kilogram de cartofi costă 1,5 lei, unul de morcov 2,5 lei, iar unul de ceapă – veche sau nouă –ajunge la 2,5 lei.

Vestea bună este că dovleceii costă tot 1 leu kilogramul, chiar dacă sunt obezi şi nu prea mai atrag la fel de mulţi cumpărători ca în săptămânile trecute. Roşiile costă între 2 lei şi 3 lei. În piaţa mătcaşilor (cea din spatele halei de zarzavat), tomatele se dau cu 2,2 lei şi 2,5 lei kilogramul. 

Pentru un kilogram de castraveţi va trebui să scoateţi din buzunar cam 1,5 lei, iar pentru unul de păstăi între 2,5 şi 5 lei. Cea mai spectaculoasă scădere de preţ s-a înregistrat în cazul ardeilor graşi. Dacă acum vreo două săptămâni se dădeau cu 8 sau 9 lei, acum nu costă mai mult de 3 lei kilogramul. Usturoiul de Buzău face 12 lei, iar varza tot 1,2 lei, ca şi la finele săptămânii trecute.

Una peste alta, dacă tot aveţi nişte meciuri de fotbal în program astăzi şi aveţi de gând să vă lăsaţi prietenele sau soţiile singure în bucătărie, măcar duceţi-le în dar un buchet de trandafiri proaspeţi de 2 lei firul sau unul de gladiole, de 1 leu. Nu uitaţi: mâncarea caldă, înainte de toate!  

Citit 585 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.