Miercuri vom şti cine va bugeta spitalele

Miercuri vom şti cine va bugeta spitalele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consiliul Judeţului urmează să aprobe (sau nu) preluarea câtorva unităţi sanitare *

Şedinţa ordinară, de mâine, a Consiliului Judeţului Galaţi, prevede şi un punct de maximă importanţă pentru locuitorii judeţului nostru: preluarea unor spitale!

Prin cheltuielile uriaşe pe care le presupune administrarea unor mari unităţi sanitare şi prin nevoia tot mai mare de ajutor medical într-o perioadă de criză şi stres maxim, punctul respectiv se anunţă de maxim interes.

Preşedintele CJ, Eugen Chebac, care, din informaţii venite pe linie PSD, nu ar accepta preluarea spitalelor fără ştergerea datoriilor, dar şi cu asigurarea finanţării cotidiene de la Guvern, nu a putut fi contactat ieri.

Deci, mâine consilierii vor aproba/sau nu „protocoalele de predare-preluare în vederea transferului managementului asistenţei medicale al unor unităţi sanitare publice de interes judeţean”.

În şedinţa de mâine urmează să se aprobe, bineînţeles, dacă punctul anterior va trece, şi „desemnarea reprezentanţilor Consiliului Judeţului Galaţi în Consiliile de Administraţie ale spitalelor publice din reţeaua Consiliului Judeţului Galaţi şi completarea acestora”.

Lucru care de asemenea va fi interesant, fiind vorba despre funcţii de mare răspundere… Să vedem dacă, la fel ca şi reprezentanţii Consiliului Local Galaţi în CA-urile şcolilor, nici aceştia nu vor fi retribuiţi… 

De la înfiinţarea CJ, medicii-consilieri judeţeni s-au implicat constant într-o mai bună funcţionare a spitalelor bugetate de Consiliu.

Citit 883 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.