Buruieni cât omul în curtea Grădiniţei Nr.30

Buruieni cât omul în curtea Grădiniţei Nr.30
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Am primit la redacţia sesizarea unui cititor, domnul Gheorghe C., care ne semnala situaţia jalnică în care se află curtea Grădiniţei Nr.30 „Pinocchio”, aflată lângă Şcoala Nr.11 „Mihail Sadoveanu”. „Buruienile sunt cât statul unui om, iar leagănele şi băncile nu au mai fost vopsite de nimeni de nu se ştie când.

Există un conducător de unitate care răspunde de instituţia respectivă de învăţământ, cum e posibil să fi ajuns curtea în aşa hal? Niciun părinte nu cred că şi-ar da copilul la o grădiniţă unde spaţiul de joacă din curte să arate astfel”, conchide cititorul nostru.

Partea nevăzută a lucrurilor

Dochiţa Florea este directoarea Grădiniţiei Nr.30 „Pinocchio”, de la 1 septembrie anul trecut. Ceea ce povesteşte pare desprins dintr-un film de coşmar: „Când am preluat unitatea, scările de la intrare erau un pericol pentru copii, hidroizolaţia curgea toată, sălile aveau linoleum pe jos, grupurile sanitare nu aveau gresie şi nici faianţă, pătuţurile erau metalice, de cazarmă, vechi, nu erau multifuncţionale, jumătate din clădire era blocată.

Grădiniţa funcţionase, până în toamna lui 2010, în acele condiţii. M-am gândit la priorităţi şi am zis să începem cu interiorul, pentru buna desfăşurare a procesului educaţional:  într-un an am pus lambriuri pe pereţi, parchet în clase şi holuri, gresie şi faianţă în grupurile sanitare, s-au schimbat uşile, sistemul de iluminat, pătuţurile, mobilierul este nou, din lemn, vesel, colorat, adecvat vârstei copiilor.

Am redat calea de acces şi prin jumătatea de clădire care fusese blocată. Toţi banii au venit de la Primărie, deşi până în această toamnă noi nu am aparţinut de Primărie, eram, practic, ai nimănui. De când s-au făcut restructurările masive la Combinat, conducerea SIDEX îşi luase mâna de pe noi."

Abia de acum grădiniţa este a Primăriei

Potrivit cifrei de şcolarizare, Grădiniţa 30 este cea mai mare din Galaţi, cu 300 de copii plus încă 160 la Grădiniţa 27, „Prinţul fericit”.

Printr-un protocol, semnat la finele săptămânii trecute, Primăria a devenit proprietarul clădirii în care funcţionează Grădiniţa „Pinocchio”, astfel încât de acum înainte lucrurile vor fi mai clare. De altfel, miercuri dimineaţă, la ora 7,00, un grup de şase angajaţi trimişi de la Primărie începuseră să cureţe curtea de 1.000 de metri pătraţi.

Conducerea grădiniţei îi asigură atât pe părinţi cât şi pe vecinii nemulţumiţi că până la începerea anului şcolar, problema va fi rezolvată. Totodată, vor fi scoase leagănele, balansoarele şi băncile vechi de mai bine de 40 de ani, urmând să se găsească soluţii ca acestea să fie înlocuite cu altele noi. „Am avut privilegiul de a găsi înţelegere la domnul viceprimar Ciumacenco. Ori de câte ori  am apelat la dumnealui, a ajutat instituţia", explică  directoarea Dochiţa Florea.        

Citit 4339 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.