Sfințirea crucilor ce vor fi așezate pe biserica din Garnizoana Galaţi

Sfințirea crucilor ce vor fi așezate pe biserica din Garnizoana Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Înalt Prea Sfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sfinţit, la începutul săptămânii trecute, crucile ce vor fi aşezate pe cupolele noului lăcaș de cult din Garnizoana Galaţi.

"Împreună cu ierarhul Dunării de Jos, la slujba de sfinţire a celor două cruci ce urmează a fi aşezate pe Biserica militară "Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum" din Garnizoana Galaţi au participat comandantul garnizoanei, protopopul de Galaţi, preotul militar şi militarii din cadrul Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei".

Cu acest prilej, Înalt Prea Sfinţia Sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a explicat sensurile profunde ale Sfintei Cruci, arătând că iertarea şi biruinţa noastră, precum şi taina vieţii celei veşnice se află în Crucea Domnului nostru Iisus Hristos. Totodată, ierarhul Dunării de Jos a punctat câteva aspecte importante din viaţa şi sfârşitul mucenicesc ale Sfântului Emilian, un curajos ostaş al lui Hristos în părţile Dunării, ales cu drag de conducerea Garnizoanei de la Dunăre să ocrotească acest sfânt lăcaş de închinare", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pe 14 iunie 2018, chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba de sfinţire a locului şi a pus piatra de temelie pentru această nouă biserică din Garnizoana Galaţi. În prezent, biserica este construită în întregime, urmând ca în perioada următoare să se finalizeze lucrările la acoperiş şi să se înceapă cele de finisare la exterior şi la interior.

Citit 1767 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2022 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.