Bilanţ excelent la „Davila”

Bilanţ excelent la „Davila”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Premii şi recompense *

La Şcoala sanitară postliceală „Carol Davila” marcarea sfârşitului de an şcolar a însemnat punerea pe masă a multor rezultate remarcabile: recompensarea fetelor care au smuls cele mai bune rezultate dintre elevele şcolilor de profil din ţară prezente în competiţie la recenta Olimpiadă a şcolilor postliceale cu profil sanitar, de la Piteşti, performanţă despre care am scris. Dovadă că mediile excelente din şcoală sunt „pe bune”!

Ieri au fost premiate, la sărbătoarea din sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, şi 10 eleve cu cele mai bune rezultate, adică cu medii de peste 9,50. Din care 8 sunt absolventele anului III A, asistente generaliste. Inspectorul general şcolar Doruleţ Resmeriţă, prezent la eveniment, le-a recomandat elevelor aceeaşi ambiţie cu care directorul şcolii a reuşit să ridice şcoala la frumoase performanţe. 

Ieri, celor 10 le-a fost acordat  tradiţionalul titlu de „Elev de Onoare”, deci au dreptul acum să semneze în Cartea de Onoare a şcolii, unde au scris multe personalităţi din judeţ şi din ţară.

Director la Piraeus Bank, filiala Galaţi, ec. Adriana Enescu a înmânat premiile: carduri valorice. Şcoala a contribuit de asemenea cu bani pentru recompensarea muncii celor mai buni elevi.

Regulamentul şcolii, care cere medii de peste 7 la practică, ţine cont că fără practică viitorii angajaţi nu vor face faţă… Promoţia anului la Farmacie a absolvit şcoala de o lună şi cei mai mulţi sunt deja angajaţi, spune directorul şcolii, prof.dr. Barbu Leibovici.

Diriginţii au acordat de asemenea, pe clase, diplome celor mai bune eleve – şi unui elev, profesia fiind îmbrăţişată în special de sexul fin.

Dar atracţia zilei a fost un mic colocviu susţinut de managerul Hofigal, ing. dr. Ştefan Manea, prima companie particulară din ţară de producţie a medicamentelor înfiinţată după Revoluţie. La care elevii „Davila” au avut ocazia să facă practică.

Cu peste 400 de angajaţi, din care 100 lucrează în cercetare, firma produce anual zeci şi sute de noi produse patentate, are propriile sere unde cultivă ecologic plantele din care se obţin cunoscutele remedii…

Citit 1785 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.