Poliţia Comunitară a întărit paza la „Eternitatea”

Poliţia Comunitară a întărit paza la „Eternitatea”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La „Eternitatea”, de ieri, Poliţia Comunitară are în dispozitiv trei patrule pe timpul zilei şi două pe timpul nopţii *

De ieri, conducerea Poliţiei Comunitare Galaţi a luat măsura de a întări paza în Cimitirul „Eternitatea”.

„Pe timpul zilei vor supraveghea zona trei patrule a câte doi lucrători ai Poliţiei Comunitare, faţă de două câte erau până în prezent, ne-a spus Ştefan Mărculescu, director adjunct al Poliţiei Comunitare Galaţi. Am împărţit întregul spaţiu, de 21 de hectare, în trei zone şi pe fiecare zonă va asigura paza o patrulă. Nu sunt nici aşa suficienţi agenţi de pază, iar în curând vom intra în reduceri de personal. Problema este însă şi a vizibilităţii în cimitirele noastre, atât ziua cât şi noaptea”.

Interlocutorul nostru ne-a spus că din cauza vegetaţiei care a cam scăpat de sub control - fapt pe care l-am constatat şi noi - vizibilitatea este în suferinţă nu numai la Cimitirul Eternitatea, ci în toate cimitirele noastre.

„De asemenea, o altă problemă semnalată este şi cea a iluminatului public în Cimitirul Eternitatea, unde înspre cartierul I.C.Frimu, întunericul le dă prilej răufăcătorilor să lucreze în siguranţă!

De cealaltă parte, Eduard Grosu, directorul Serviciului de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Galaţi, ne-a spus că lucrează la o nouă planificare pentru a defrişa, practic, bălăriile care au pus stăpânire pe cimitirele noastre.

Cât despre problema iluminatului public, directorul Grosu spune că problema este a banilor, dar că va căuta soluţii pentru a ilumina amintita zonă din cimitir.

Sperăm ca ADP-ul să facă ordine şi cu firmele de construcţii monumente funerare; mai sperăm ca ambele servicii comunitare - Poliţia Comunitară şi ADP - să clarifice şi să stabilească responsabilităţi legate de evidenţa materialelor cu care intră, dar mai ales care ies odată cu  maşinile  firmelor de construcţii pe porţile cimitirelor.

Fiindcă indiciile date de Poliţia Comuniotară, dar şi de angajaţii ADP duc la aceeaşi concluzie: majoritatea furturilor din cimitire ar putea fi produse de angajaţii unor firme de construcţii, materialele fiind refolosite! E degradant acest fapt şi sperăm ca practica să se oprească...

Citit 2460 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.