Staţiile de intoxicare a șobolanilor din parcuri, vandalizate

Staţiile de intoxicare a șobolanilor din parcuri, vandalizate
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ampla acțiune de deratizare a parcurilor și a locurilor de joacă din municipiul Galați, anunțată pe Facebook de Serviciul Public Ecosal, s-a lovit de o problemă care ține de iresponsabilitate și de lipsa de civilizație. Stațiile de intoxicare, în care fusese plasat un rodenticid extrem de atractiv pentru rozătoare, dar nepericulos pentru animalele domestice, au fost vandalizate. Deși Ecosal precizase că "staţiile de intoxicare vor fi fixate în sol şi asigurate cu cheie împotriva deschiderii accidentale”, iată că dispozitivele nu au avut nicio șansă în fața „curiozității” unor gălățeni. „Așa ceva nu este posibil într-un parc pentru copii: otravă de șobolani împrăștiată peste tot, deoarece stațiile de intoxicare au fost sparte. Acele stații nu își au rostul acolo în parc, la Școala Nr. 29, lângă Biserica «Sf. Ana». Vă rugăm, ca părinți, luați măsuri urgente”, a reclamat o gălățeancă pe unul dintre cele mai active grupuri de pe Facebook: „Galați: Sesizările cetățenilor!”.

Postarea a generat numeroase comentarii, unii cetățeni acuzând că stațiile de intoxicare nu au ce căuta în parcuri, unde un copil nesupravegheat ar putea băga mâna în interior, scoțând otrava. Alți cetățeni au susținut că altfel nu se poate face deratizare și că e obligația părinților să își supravegheze copiii.

„În urma acestor sesizări, salariații noștri se deplasează în teren pentru demontarea stațiilor de intoxicare ce au fost vandalizate”, a transmis Ecosal printr-un mesaj postat la această discuție.

Citit 2256 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.