„Allegria”, fără bucurie!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Corul de copii „Allegria” al Centrului Cultural, nu va mai fi bugetat de CJ, al cărui preşedinte vede aici „o afacere de familie”. Reducerea de personal la Centru afectează şi funcţia de dirijor al corului, deţinută de Silvia Niţă.

Chebac a reproşat, în urma unui control care s-a executat la Centru, sume foarte mari cheltuite de dirijoarea corului şi de către soţul acesteia – diurne, obiecte de inventar etc.  –  şi că nu li s-a cerut taxă copiilor din cor, faţă de copiii de la alte specializări şi că în ultimii trei ani nu au fost realizări.

Pe de altă parte, trebuie spus că „Allegria” chiar a devenit un brand al Centrului şi, odată externalizat, cine îl doreşte ar putea plăti bani grei ca să-l aibă la spectacole.

Preşedintele Chebac a dat exemplul CJ, care a făcut anul acesta economie de peste 10.000 lei desfâşurând cele trei festivaluri cunoscute.

La rândul său, dirijoarea, care a cerut ajutorul preşedintelui pentru a nu se desfiinţa corul, ne-a declarat că nu a încasat nimic în afara diurnelor şi că, pe lângă copiii din cor, au mers mereu în deplasări tehnicienii Centrului, delegaţii de consilieri judeţeni sau reprezentanţi ai Consiliului Local.

Citit 1332 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.