Bilete de tren, şi din supermarket

Bilete de tren, şi din supermarket
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În curând, gălăţenii îşi vor putea cumpăra bilete de tren din magazinele Kaufland şi din complexul comercial Winmarkt Modern * Tichetele de călătorie vor fi eliberate de automate * Sistemul va fi implementat şi în staţiunile de pe Litoral, în Capitală şi în alte 5 oraşe ale ţării *

Compania feroviară de transport călători va introduce, în zilele următoare, terminale de plăţi electronice ZebraPay, de la care vor putea fi achiziţionate bilete de tren, în magazinele Kaufland din Micro 21 şi din Micro 39, precum şi în complexul comercial Winmarkt Modern.

„Terminalele utilizează tehnologia touchscreen şi, pentru început, vor accepta doar plata în numerar. Călătorii vor putea cumpăra biletele într-un timp foarte scurt, urmând o procedură simplă: aleg datele de călătorie, ruta, tipul de tren şi tichetul pentru loc, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la punctele de emitere din gări sau agenţii de voiaj”, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de CFR Călători.

Terminalele vor avea funcţii multiple, spun oficialii companiei feroviare. „Clienţii vor putea încărca cartele telefonice, vor putea face tranzacţii bancare etc”, a declarat, luni, directorul Diviziei Exploatare din cadrul Regionalei CFR Călători Galaţi, Ştefan Costin.

Alte 17 terminale ZebraPay vor fi introduse simultan şi pe litoralul Mării Negre: 9 în Costineşti, 3 în Eforie Nord, câte 2 în Mamaia şi Neptun şi 1 în Jupiter.

Tot zilele acestea, noul sistem de achiziţie a biletelor de tren va fi implementat şi în 9 puncte din Bucureşti şi în magazinele Kaufland, Winmarkt şi Carrefour din Braşov, Constanţa, Cluj, Ploieşti şi Iaşi, precum şi în Gara CFR din Braşov.

Citit 1563 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.