Atenţie şoferi, ISPA pune capcane

Atenţie şoferi, ISPA pune capcane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi situaţia trenează de două săptămâni, nimănui din Primărie nu îi pasă de şoferii de pe Coşbuc, lăsând  nesemnalizate şanţurile acoperite cu pietriş de pe banda întâi *

Păstrând tradiţia, biroul viceprimarului municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a trimis şi la acest început de săptămână lista străzilor şi punctelor de lucru în care se desfăşoară lucrări prin programul ISPA.

Comparativ cu lista trimisă săptămâna trecută, nu sunt foarte multe noutăţi. De fapt, faţă de lucrările ce se desfăşurau săptămâna trecută, sau la mijlocul lunii iulie, nu este nicio diferenţă.

Nici în ceea ce priveşte străzile din centru (str. G. Coşbuc, Aleea Pieţei, Aleea Şcolii, Arieşului, I.L. Caragiale, Traian (între Rizer şi Basarabiei şi între Basarabiei şi Faleză), Traian, Cristofor Columb, Mihai Bravu, Bălcescu, Instrucţiei, Gării, Stelei, Serei, Sălişte, Română, Unirii, Fraternităţii, Gamulea, bl. 24 ap), nici în cartiere, respectiv: în Micro 17 – str. Frunzei; Micro 40 – bl. L4, L5, O1, O2; Ţiglina II – Inel rocadă – str. Gheorghe Doja; Fileşti – Staţia de Pompare Emil Racoviţă; Prelungire Str. Domnească – Adiacent bl. P3-P5, Lucrări cheson, cameră preluare; Faleza Superioară – ISP2 (la Elice), lucrări cheson Staţie Pompare, lucrări cuplare conductă refulare între Faleza Inferioară şi Faleza Superioară; Staţia de Epurare – la obiectele aferente pe amplasamentul staţiei de epurare; Staţie de Pompare Intrare-Evacuare – Tronson adiacent podului peste râul Siret.

Noutăţi au apărut însă în ceea ce priveşte ritmul lucrărilor de reabilitare a staţiei de tratare apă potabilă, a staţiilor de pompare şi a instalaţiilor conexe Galaţi.

Astfel,  comparativ cu comunicatele primite în ultimele trei săptămâni, se poate concluziona că s-au finalizat lucrările electrice la noul post de transformare de la staţia de pompare Fileşti, dar şi asfaltarea şi celeilalte lucrări de pe G. Coşbuc (între Drumul Viilor şi Prelungirea Prundului). În rest, se lucrează la staţia de pompare Turnu – Rezervorul Turnu – armare, turnare pereţi; Rezervorul Turnu – armare, cofrare, turnare pereţi, la staţia de pompare Fileşti –lucrări izolare, pe strada 9 Mai – la excavaţii, umplutură, montare conductă Dn 600 şi pe  str. Caragiale – la excavaţii, umplutură şi montarea conductei.

Din păcate, în continuare lucrările ISPA de prin oraş lasă de dorit la finisaje, iar cei din Primărie nu iau măsuri. Astfel, pe bulevardul Coşbuc, prima bandă de mers dinspre intersecţia cu Tecuci spre Păpădie a rămas acoperită doar cu pietriş, fără a exista vreo semnalizare în acest sens. Şoferii care nu cunosc situaţia pot lesne să îşi strice maşinile şi, dacă nu, să îngreuneze traficul.

De altfel, starea carosabilului din zonă (care a rămas cu pietriş, în locul asfaltului, după ce au lucrat muncitorii de la Vega) demonstrează – dacă mai era nevoie – motivul pentru care şoferii preferă să circule pe banda a doua de mers!

Din păcate, însă, nimeni din Primărie nu sesizează această situaţie, deşi ar trebui să o facă măcar pentru faptul că bulevardul Coşbuc este o arteră extrem de circulată!

Citit 1387 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.