Galaţiul, fruntaş la numărul de burse pentru elevi

Galaţiul, fruntaş la numărul de burse pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Educația gălățeană este în prima treime, la nivel național, dacă o raportăm la numărul de burse de merit și performanță acordate. "O situație pentru care merită felicitați profesorii, elevii și părinții lor (adesea un sprijin extrem de important). În egală măsură, însă, e necesar și un semnal de alarmă pentru că sunt județe cu elevi mai puțini și o stare economică inferioară ce reușesc performanțe educaționale superioare nouă", spune deputatul PNL de Galaţi, Onuţ Atanasiu. 

La capitolul burselor de merit, anul acesta există la nivel național un număr de 268.299 beneficiari. Județul Galați ocupă a 13-a poziție, cu 6.287 de beneficiari. 

La capitolul burselor de performanță, s-au acordat în total 9.996 de burse. Județul Galați ocupă poziția a 14-a, cu 235 de beneficiari.

"Valoarea burselor acordate a crescut considerabil anul acesta. În valoare de 200 de lei pe lună, bursele de merit se acordă elevilor care au obținut media anuală generală de cel puțin 9,50 și au acumulat cel mult 20 de absențe nemotivate în anul școlar anterior, cu excepția elevilor din clasa a IX-a. Le primesc și cei care au obținut locurile I, II sau III la etapele județene/zonale în cazul învățământului vocațional de artă ale competițiilor școlare naționale ori au obținut locurile I, II sau III la etapele județene ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de Ministerul Educației.

În valoare de 500 de lei pe lună, bursele de performanță se acordă elevilor cu rezultate bune la etapele naționale ale concursurilor școlare (locurile I, II şi III) și care s-au calificat la competițiile internaționale.

Cea mai mică valoare este de 150 de lei pe lună pentru bursa de studiu", a mai precizat deputatul PNL.

 

Citit 1337 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.