Premianţi pe ţară la concursul Gazetei matematice

Premianţi pe ţară la concursul Gazetei matematice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ioana Bouroş (FOTO) şi Bogdan Clisu - ambii elevi la Colegiul Naţional „C. Negri” (Pedagogic) la clasele profesorului Mitică Dudău - s-au întors recent cu două premii importante la faza finală a concursului iniţiat de revista Gazeta matematică, care s-a desfăşurat între 18 şi 21 august.

Ioana Bouroş, despre care am mai scris ca fiind deţinătoare de distincţii la această disciplină, a obţinut premiul al II-lea la clasa a VI-a, iar Dorin Clisu - premiul al III-lea la clasa a IX-a.

De ce doar ei doi au fost singurii participanţi şi au reprezentat cu cinste Galaţiul la această competiţie ne spune profesorul lor, Mitică Dudău:

„Este o procedură lungă şi greoaie. Elevii participanţi trebuie să rezolve pe tot parcursul anului problemele apărute în Gazeta matematică şi pe site-ul publicaţiei. Din când în când, se realizează şi o testare on-line în timp real, la care elevii trebuie să fie pe fază şi să nu lipsească la niciuna”.

„Se realizează apoi un punctaj general şi primii 20 de elevi clasaţi sunt chemaţi la faza finală. Aici vor primi spre rezolvare tot probleme din Gazeta matematică, dar şi o probă teoretică pe teme apărute în revistă şi pe site”, ne spune profesorul care a adus Pedagogicului prin elevii săi multe premii la concursuri de matematică.

Amănunte despre regulamentul concursului, despre subiectele date şi despre premianţii concursului puteţi găsi pe site-ul www.viitoriolimpici.ro.

Nu ne rămâne decât să-i felicităm pe ambii premianţi şi pe profesorul lor şi să le dorim în continuare succes.

Citit 1193 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.