Până unde ne suportăm vecinii?

Până unde ne suportăm vecinii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Domnul Liviu Baltă, care locuieşte pe strada Nicolae Bălcescu, a ajuns la capătul răbdării. Despre problema sa aţi mai citit în „Viaţa liberă”, dar, cu toate acestea, nimeni nu a făcut nimic.

Vecinii săi locuiesc într-un apartament al Primăriei. Din septembrie 2005 există o sentinţă definitivă şi irevocabilă, obţinută de cei de la Primăria Galaţi, prin care familia de romi trebuie evacuată din acel apartament. 

„Am cheltuit din pensia mea zeci de milioane pentru desfundatul canalizării (înfundată de 35 de ori), construcţia unui cămin intermediar pe coloana canalizării, înlocuirea conductei vechi cu altă vană, mărindu-i astfel diametrul etc. Apartamentul meu a fost distrus de nenumărate inundaţii, geamurile sunt îmbâcsite de grăsimi de mâncare aruncate de la etaj, pe fereastră etc.”. 

„Acum, am făcut sesizare la Sanepid. Au venit în control şi mi-au dat o hârtie prin care se arată acolo este focar de infecţie, din cauza canalizării înfundate”, ne-a povestit domnul Baltă.

Se va rezolva…

Am luat şi noi legătura cu viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, care ne-a spus că problema se va rezolva în aproximativ două săptămâni.

„Deşi există hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă de evacuare a familiei Ciuraru, evacuarea a fost amânată de către dl. primar, deoarece membrii familiei s-au prezentat de nenumărate ori în audienţă la dânsul, obţinând această amânare. Familia având mulţi membri, se caută soluţii ca aceştia să fie mutaţi sau evacuaţi, în funcţie de decizia pe care o va lua dl. primar”, se arată în răspunsul trimis de Nicuşor Ciumacenco.

Disperat de situaţia în care trăieşte, cititorul nostru i-a trimis un memoriu chiar preşedintelui ţării, care a repartizat petiţia la Ministerul Administraţie şi Internelor pentru rezolvare.

Cei din minister au trimis şi ei mai departe sesizarea către Prefectura Galaţi. Nici aici nu s-a rezolvat nimic, ci s-a trimis mai departe petiţia către Primăria Galaţi. Adică, acolo unde mai era înregistrată de câteva ori chiar de cititorul nostru şi unde se caută soluţii de 5 ani de zile.

Până când se va găsi o rezolvare, viaţa la bloc pentru Liviu Baltă este un adevărat coşmar. Un coşmar din care nu mai are speranţe că se va trezi…

Citit 1412 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.