Peste 600 de ucraineni au trecut granița pe la Galaţi în ultima zi

Peste 600 de ucraineni au trecut granița pe la Galaţi în ultima zi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul ucrainenilor care au trecut vama pe la Galați în ultimele 24 de ore raportate de autorități a crescut, însă a rămas același numărul celor care au solicitat permise de protecție temporară.

Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 490 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit în țară 122 de ucraineni. Astfel, 612 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore, cu 50 mai mulți decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 249 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați. Majoritatea și-au continuat drumul, puțini optând să rămână în Galați, chiar și pentru un timp.

În privința refugiaților care au ales spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, vineri, 3 februarie, la blocul M11 erau 105 ucraineni. La internatele și sălile de sport erau ocupate 20 de locuri din 103, iar la pensiuni și ONG-uri erau ocupate 94 de locuri din 327. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 61 de permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Citit 675 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2023 17:42

1 comentariu

  • postat de comunismul
    Vineri, 03 Februarie 2023 18:15
    5.13.227.***
    pai ce sa faca si ei saracii! unde sa se duca! casa au lasat-o in urma! tot ce au strans ei intr-o viata intreaga! toata agoniseala lor! totul se duce pe apa sambetei! blestemate sa le fie zilele lui putin lavrov peskov medvedev si restul! eu unul nu vreau sa ii mai vad pe fata pamantului! pentru mine sa fie ca si morti! mor altii! si ei traiesc in continuare! si fac rau! cat mai mult rau! blestemata sa fie ziua in care s-au nascut oamenii astia pe pamantul asta! oare cum dorm cum mananca sau cum beau oamenii astia! ca vad ca nu ii ingrijoreaza nimic! doar sa castige! nici vorba sa piarda ceva!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.