Elevii fac ore şi în vacanţă, la „Economic”

Elevii fac ore şi în vacanţă, la „Economic”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii clasei a X-a E de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” s-au adunat la ora 10.00 pe faleza inferioara a Dunării, hotărâţi să se şcolească şi în vacanţă.

Diriginta lor, profesoara Camelia Tănase, împreună cu vicepreşedinta Asociaţiei ARIA – Tamara Cuprian i-au invitat să capete deprinderi ecologice noi prin intermediul unor metode plăcute, care să le înlăture senzaţia că şcoala înseamnă musai toceală.  

Metoda Green Drama, folosită pentru prima dată în Finlanda, a ajuns şi în şcolile gălăţene. Aceasta presupune lucrul în echipă, învăţarea care se bazează pe experienţele anterioare ale partenerilor, pe capacitatea lor de a expune opinii personale  şi pe creativitate.

Timp de două ore, elevii au participat la un joc de rol pe tema  „Alegerea ta” care a pus faţă în faţă „Familia eco” şi „Familia non-eco”, în vederea înţelegerii stilurilor de viaţă sănătos şi nesănătos.

Metoda le-a permis nu doar să vorbească la modul teoretic despre ecologie, ci să experimenteze pe propria piele ceea ce înseamnă să acţionezi în conformitate cu principiile ei sau nu.

Citit 1468 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.