Au venit banii la CJAS

Au venit banii la CJAS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 22 de milioane de lei - atât se va plăti pentru spitalele gălăţene * Datoriile împovărătoare vor deveni, în curând, o amintire măcar pentru o vreme * Banii pentru compensate sunt puţini * Plata către farmacii va ajunge, de la nivelul lunii noiembrie 2009, la cel al lunii februarie 2010 *

Ieri, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a primit, în sfârşit, prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, banii mult-aşteptaţi. Evident, suma nu este una care să-i determine pe bolnavii gălăţeni să nu-şi mai facă griji în privinţa procurării medicamentelor compensate şi gratuite.

Putem spune însă că problemele se amână cu o lună. În plus, se plătesc datoriile spitalelor potrivit graficului anunţat de Ministerul Sănătăţii, dar şi o parte dintre datoriile către farmacii.

Toate spitalele gălăţene, ca lacrima

„Am primit toţi cei 22.350.000 lei pentru plata datoriilor tuturor spitalelor gălăţene până la data de 30 iunie, aşa cum se anunţase anterior”, a precizat preşedintele CJAS  Galaţi, farm. Olimpia Buzia. În ediţia din 31 august a ziarului nostru, vă prezentasem în detaliu situaţia fiecărui spital din judeţul Galaţi, din punct de vedere al sumelor datorate către diversele categorii de furnizori.

Cât  timp vor ajunge banii pentru compensate?

Tot ieri, a precizat preşedintele CJAS, s-au primit 18.155.000 lei sub forma de credite de angajament, pentru medicamente compensate şi gratuite.

Cât vor ajunge aceşti bani? „Avem în acest moment suficiente fonduri pentru a asigura necesarul în ceea ce priveşte compensatele  pentru luna septembrie”, ne spune farm. Olimpia Buzia.

„În plus, am primit şi 20.900.000 lei sub formă de credite bugetare, care ne vor permite să plătim datoriile, restante din 2009, către farmacii, dar şi pentru ianuarie şi pentru o parte a lunii februarie a acestui an”, a mai spus preşedintele CJAS.

„Nu vom avea probleme pe luna în curs”

Ieri dimineaţă, cititorii ne sesizaseră deja faptul că în anumite farmacii nu mai reuşeau să-şi mai procure medicamentele compensate şi gratuite. Despre situaţia în cauză ne-a oferit detalii preşedintele filialei gălăţene a Colegiului Farmaciştilor Galaţi, farm. Florina Bonifate.

„Dacă banii n-ar fi venit la CJAS, ne-am fi găsit într-adevăr într-o situaţie dificilă. Dar banii au venit, aşa că acum putem să predăm reţetele pe care le-am onorat în lunile iunie şi iulie şi pe care până acum am fost obligaţi să le păstrăm în farmacii”.

„O veste bună este şi faptul că se vor achita din sumele restante. Iar în ceea ce priveşte onorarea de reţete compensate şi gratuite, cred că gălăţenii pot sta liniştiţi pentru că nu vom avea probleme în luna septembrie”, a declarat preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Citit 1031 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.