Calendarul bacalaureatului 2011

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a vor încheia anul şcolar pe 27 mai * Probele de competenţe vor fi susţinute în luna iunie, după finalizarea cursurilor *

Elevii care au trecut în anul terminal de liceu îşi pot face deja planuri de învăţat. Ministerul Educaţiei a publicat calendarul şi metodologia după care se va desfăşura examenul de bacalaureat din 2011.

Spre deosebire de situaţia de anul acesta, viitorii absolvenţi vor susţine probele de competenţe în vacanţă, ei încheind anul şcolar pe 27 mai 2011.

Între 6 şi 8 iunie sunt programate primele evaluări, ale competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba româna. Evaluarea competenţelor digitale ale candidaţilor se desfăşoară între 13 şi 17 iunie, iar între 20 şi 23 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise sunt programate pe 27 iunie (la limba şi literatura română), pe 29 iunie (proba obligatorie a profilului) şi pe 1 iulie (proba la alegere a profilului şi a specializării).

Pe 3 iulie se afişează rezultatele, pe 4 iulie se depun contestaţiile, iar pe 8 iulie se afişează notele finale.

Citit 803 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.