Are fată la liceu la Galaţi. Cu ce să o întreţină?

Are fată la liceu la Galaţi. Cu ce să o întreţină?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În periplul nostru, impresionant ni s-a părut cazul femeii de serviciu de la Şcoala Nr. 3 din Măstăcani, Mioara Vlad (FOTO). Are în grijă şi şcoala, şi grădiniţa, şi curtea, iar pentru toată munca ajunge să ia în mână doar 400 de lei. Soţul nu este angajat nicăieri, singurul venit sigur fiind salariul ei.

Este mândră că fata ei, fără să o fi pregătit prea mult, a învăţat şi a fost admisă la Galaţi la un liceu foarte bun, la „Cuza”. Liceul nu are internat, aşa că e nevoită să-i plătească 200 de lei pe lună la gazdă, fata va împărţi camera cu altă colegă cu care va împărţi şi cheltuielile.

Se gândeşte cu groază cu ce va reuşi să o întreţină 4 ani în aceste condiţii.  Noroc de orătăniile din curte că mai au câte ceva de pus pe masă.

De altfel, profesorii de la şcolile din Măstăcani se pot mândri că au elevi sârguincioşi şi părinţi care fac sacrificii imense pentru a-i ţine la şcoli la oraş:

„Cam 90 la sută dintre elevii noştri au fost admişi la liceu şi părinţii ne-au spus că vor face tot posibilul să-i ţină. La fel şi anul trecut”, se mândreşte directoarea coordonatoare, Marinela Hagiu.

Citit 1928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.