Igienizarea şcolii din taxa pentru persoane cu nevoi speciale

Igienizarea şcolii din taxa pentru persoane cu nevoi speciale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe vreme de criză, directorii au căutat şi chiar au găsit tot soiul de soluţii pentru ca şcolile să arate bine la început de an şcolar.  Directoarea de la Grupul Şcolar din Tg. Bujor, Iolanda Bulgaru (FOTO), ne-a povestit cum a reuşit să facă igienizare fără să plătească un leu în plus:

„Există o lege care obligă unităţile cu peste 50 de salariaţi să plătească o taxă pentru persoanele cu handicap. Suma este destul de mică lunar ajungând la aproximativ 700 de lei, pentru liceul meu care are peste 70 de angajaţi. Legea mai prevede însă că dacă cumperi materiale sau orice de la societăţile care au angajate persoane cu handicap nu mai plăteşti această taxă”.

„Noi asta am făcut. Timp de un an de zile ne-am cumpărat materiale de la o astfel de societate şi nu am mai virat banii respectivi. Cu ajutorul femeilor de serviciu am igienizat şcoala şi nu am cheltuit practic nici un leu în plus”, ne spune directoarea de la Tg. Bujor, mândră că măcar în şcoală, dacă nu şi în curtea şcolii, elevii vor fi primiţi cum se cuvine”.

Ne-am interesat exact despre ce lege este vorba, în caz că mai sunt şi alţii care vor să urmeze exemplul: Legea 448 din 2006 (republicată în ianuarie 2010) art. 78, alin. 3 (b).

Citit 709 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.