Și mașinile electrice pot avea kilometrajul dat înapoi. Samsarii se adaptează noilor tehnologii

Și mașinile electrice pot avea kilometrajul dat înapoi. Samsarii se adaptează noilor tehnologii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În timp ce mulți oameni trec la mașini electrice pentru a reduce emisiile de carbon, costurile de funcționare și pe cele de întreținere, un studiu realizat de carVertical arată că vehiculele electrice sunt și ele predispuse la diverse escrocherii, inclusiv cele care presupun fraudarea odometrelor.

"Din păcate, orice vehicul electric poate avea kilometrajul dat înapoi - folosesc aceleași contoare digitale de parcurs ca orice altă mașină. De fapt, odometrele digitale sunt mult mai ușor de modificat în comparație cu cele mecanice găsite în vehiculele mai vechi", se arată în studiul citat.

Potrivit carVertical, companie care pune la dispoziție istoricul auto, 15,6% dintre vehiculele din Europa au kilometrajul dat înapoi. Ponderea vehiculelor electrice care se află în aceeași situație este similară - 13,4% din parcul auto electric european a avut odometrele modificate. Acest lucru sugerează că cei care cumpără vehicule electrice și pe combustibili fosili rulate se confruntă cu aproape același risc de a cădea pradă fraudelor ce vizează kilometrajul.

Kilometrajul unui vehicul poate ajuta la stabilirea stării bateriilor și la estimarea duratei de viață pe care o mai au. "Problema este că nu vă puteți baza doar pe citirea kilometrajului, deoarece acesta poate fi falsificat, iar afișajul cu durata de viață a bateriei poate fi resetat. Escrocii pot schimba valorile în câteva minute, ceea ce înseamnă că trebuie să luați măsuri de precauție suplimentare pentru a vă asigura că o mașină merită prețul cerut, potrivit documentului citat.

"În funcție de capacitate, înlocuirea bateriei poate costa zeci de mii de euro sau chiar jumătate din valoarea unei mașini. Aceasta este cea mai scumpă parte a unei mașini electrice, deși, în general, vehiculele electrice sunt mai ieftin de întreținut în comparație cu vehiculele cu motoare cu combustie internă", spune Matas Buzelis, directorul de comunicații al carVertical.

Vânzătorii de mașini second hand pot obține mai mulți bani pe mașinile lor modificându-le kilometrajul, ceea ce înseamnă că fraudarea odometrelor nu va dispărea prea curând. Samsarii necinstiți de mașini se adaptează la noile tehnologii ale mașinilor moderne, iar tendințele actuale arată că nici trecerea flotelor la motoare electrice nu va rezolva problema kilometrajelor date înapoi, se mai arată în studiu.

Citit 894 ori Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2023 10:06

1 comentariu

  • postat de Gigel
    Vineri, 07 Aprilie 2023 11:06
    5.13.130.***
    Ar fi fost culmea sa nu se poata. Nu stiu ce treaba are kilometrajul cat starea bateriei la astea electrice.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.