Am un copil talentat. Ce fac cu el?

Am un copil talentat. Ce fac cu el?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cât costă cursurile de canto, pian, chitară, orgă electronică, balet, dans modern sau pictură? Unde se pot face asemenea cursuri? *

Lecţii, teme, şcoală, lecţii, teme şi un pic de joacă, din păcate, cam la asta se reduce programul încărcat al copiilor noştri, care, adesea, ajung să muncească mai multe ore decât un adult. Chiar dacă timpul rămas după teme şi şcoală este scurt, ar fi păcat ca părinţii să nu profite de el pentru a-şi duce copiii la diferite cursuri: balet, dans, canto, pictură sau diferite sporturi.

Nu e necesar ca băiatul sau fata să exceleze graţie talentului înnăscut, să facă performanţă în domeniul ales, important este să i se deschidă noi perspective. Un copil, chiar şi mai puţin talentat, care face balet va beneficia de o dezvoltare armonioasă a trupului, va avea o postură frumoasă, elegantă, pe lângă faptul că i se va dezvolta gustul pentru muzica adevărată, de calitate.

Învăţând să cânte la un instrument, copilul mai mult sau mai puţin hărăzit cu talent, va beneficia de o dezvoltare complexă: capacitatea intelectuală creşte, conexiunea între văz, auz, mână şi creier se va perfecţiona şi chiar performanţele şcolare s-ar putea îmbunătăţi. Cursurile de canto i-ar putea oferi copilului şanse extraordinare.

Cine ştie dacă la maturitate nu-şi va câştiga existenţa de pe urma talentului pe care părintele grijuliu şi responsabil i l-a valorificat. Despre importanţa sportului ce să mai vorbim? La câţi copii supraponderali sau aduşi de spate avem, sportul este o urgenţă! Ca să nu mai lungim vorba, vă prezentăm unde şi cât costă asemenea cursuri în Galaţi:

Balet

La Şcoala de Balet a Teatrului Muzical „Nae Leonard” sunt aşteptaţi copiii cu vârsta minimă de 4-5 ani şi maximă de 14-15 ani. Maestrul Fănică Lupu şi balerina Lucia Vrabie le vor oferi nu doar cursuri de balet clasic, ci şi de dans modern.

Cursurile au loc sâmbăta şi duminica, înscrierile sunt deschise pe tot parcursul anului, iar preţul este de 100 de lei pe lună. Tot baletul este unul din cele mai solicitate cursuri de la Şcoala de Arte, din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Aici copiii pot învăţa şi dans popular şi balet. Pentru anul scolar 2010-2011, taxa de şcolarizare este de 600 de lei pe întregul an, plătibilă în două rate, iar taxa de înscriere şi examinare - 60 de lei. Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi este deschisă tuturor copiilor talentaţi cu vârsta între 4 şi 18 ani.

Aici pot învăţa dans modern, dans popular, majorete graţie instructorului Andreea Ignat. Preturile sunt foarte mici şi avantajoase, în funcţie de clasele pregătitoare, programul se stabileşte de comun acord cu părinţii, iar repetiţiile se fac în sala mare de balet, complet utilată.

Copiii ar putea participa la spectacole caritabile, spectacole aniversare, emisiuni tv, concursuri naţionale şi internaţionale de muzică şi dans, iar ansamblurile de dansuri „Estrada Copiilor” şi „Tinere Talente” abia îi aşteaptă pe cei mai talentaţi!

Muzică

Şcoala de Arte, din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, pune la dispoziţia celor interesaţi cursuri de canto clasic, canto muzică uşoară şi canto muzică populară. Cum spuneam, cursurile nu costă decât 600 de lei pe an, iar copiii beneficiază de îndrumarea unor artişti gălăţeni de succes.

Dar un artist fără cursuri de actorie nu se poate numi artist! La CCDJ se poate face un curs pregătitor în vederea admiterii la facultatea de teatru. Şi la Casa de Cultură a Sindicatelor, cei mai mici sau mai mărişori pot face canto - muzică uşoară şi populară la preţuri decente.

Instrumente muzicale

Pianul şi chitara sunt printre cele mai solicitate cursuri la Şcoala de Artă a CCDJ. Tot aici copiii pot învăţa să cânte la instrumente de percuţie (tobe), acordeon, orgă electronică, vioară, ţambal. Şi la Casa de Cultură a sindicatelor instructorul Mariana Onofrei e gata să le descifreze copiilor tainele portativului pentru pian, orgă şi acordeon.

Desen

Dacă nu v-aţi dat copilul la Liceul de Artă, dar nu vreţi ca talentul să se piardă atunci profitaţi de cursurile oferite micilor artişti. La Şcoala de Artă a Centrului Cultural se desfăşoară cursuri de pictură (de şevalet şi murală), artă fotografică, artă decorativă şi design şi sculptură (ceramică).

Citit 9310 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.