Arta culinară tradițională, de la bunicuțe la nepoate

Arta culinară tradițională, de la bunicuțe la nepoate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale "Speranţe pentru vârsta a III-a" din cadrul Parohiei "Pogorârea Sfântului Duh" din Galați a desfășurat, pe 31 mai, mai multe acțiuni social-filantropice și cultural-educative dedicate persoanelor vârstnice și copiilor

Membri din Comitetul parohial, alături de tineri voluntari, au mers la casele unor vârstnici singuri şi neajutoraţi pentru a le aduce mângâiere şi zâmbete și a le dărui pachete cu alimente neperisabile şi produse igienico-sanitare. De asemenea, în cadrul Centrului de zi a avut loc programul intergenerațional intitulat "Arta culinară tradiţională, de la bunicuţe la nepoate".

"Cu multă pricepere și îndemânare, persoanele asistate în această unitate socială au participat împreună cu un grup de eleve la o activitate culinară în care au fost preparate sarmale tradiționale românești pentru a fi oferite semenilor nevoiași. Pe lângă scopul caritativ al acțiunii, s-a urmărit și creşterea interesului pentru arta culinară în rândul tinerei generații, dar şi promovarea unui stil de viaţă cât mai sănătos. Ziua s-a încheiat în Grădina Botanică, la foișorul situat în vecinătatea bisericii, cu programul cultural-artistic «Tinerii şi vârstnicii, uniţi în cântec şi voie bună»", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La final, după ce participanţii la activitate au primit cărţi de rugăciune și alte daruri din partea organizatorilor, cu toții s-au bucurat la agapa tradiţională pregătită special pentru această zi.

Citit 782 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.