Peste 6.000 de gălățeni au sărbătorit Ziua Iei

Peste 6.000 de gălățeni au sărbătorit Ziua Iei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Sâmbătă seară, în Grădina Botanică, mii de gălăţeni au celebrat în mod unic ia românească, recunoscută la nivel mondial prin frumusețe, broderii și migala cu care este țesută.

Conform estimărilor Consiliului Județean (CJ) Galați, au fost prezente peste 6.000 de persoane. "A fost o mare bucurie să văd că mulți au venit îmbrăcați în ie, inclusiv copii", a declarat președintele CJ, Costel Fotea, organizator al manifestărilor, prin Centrul Cultural "Dunărea de Jos".

Momentul culminant al evenimentului de Sânziene a fost reprezentat de parada celor 100 de costume populare românești care fac parte dintr-o colecție unică, adunată în ani și ani de Cristina Chiriac, fondatoarea brandului "Flori de Ie". Create cu mai bine de 100 de ani în urmă, costumele populare, purtate cu mândrie de 100 de fete din Galați, i-au încântat pe cei prezenți la eveniment.

Gălăţenii s-au putut bucura de un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul Folcloric "Doina Covurluiului", iar seara s-a încheiat cu un show marca Loredana Groza.

Citit 1909 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2023 12:15

1 comentariu

  • postat de Doina
    Luni, 26 Iunie 2023 10:54
    95.76.59.***
    Circ inventat.
    sarbatoarea iei se putea fara spectacol, artificii, preasfinti si tartani de bujoru in camasa tricolora.
    Cei ce voiau sa arate ceva se imbracau in ie. Romaneasca nu chinezeasca de 50-80 ron in Voluntari si 120-300 la standuri sau magazine.
    In zonele din ardeal (unde sunt faptele pe
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.