Vega Hotel a împlinit 20 de ani şi a mai primit o stea (FOTO)

Vega Hotel a împlinit 20 de ani şi a mai primit o stea (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Sute de evenimente festive din cele mai diverse, de la festivități de premiere, simpozioane și întâlniri de business, până la conferințe și ședințe de lucru ale unor organizații sau autorități publice locale și naționale

Zeci de mii de clienți, turiști sau reprezentanți de business de la sute de companii locale, naționale sau din străinătate. O infrastructură hotelieră și de afaceri excelent organizată. O poziție și o panoramă foarte ofertante, într-una dintre cele mai frumoase zone din Galați, Faleza, pe malul Dunării... Toate acestea, dar și multe altele, au un singur nume în comun: Vega Hotel. Anul acesta, în mai, Vega, primul hotel construit de la zero în Galațiul de după decembrie 1989, a împlinit 20 de ani de existență și și-a mai adăugat o stea pe firmament, a patra.

Am întrebat-o pe Anca Lefter, managerul general al Vega Hotel, ce au însemnat pentru ea cei 20 de ani trecuți de la inaugurare. „Au fost ani cu de toate, cu momente foarte frumoase, plăcute, dar și cu provocări, pentru că după 18 ani am trecut prin experiența de a închide pentru prima dată hotelul. S-a întâmplat în anul 2020, în pandemie, când hotelul a fost închis timp de o lună. Apoi l-am redeschis, însă cu interdicții foarte mari și în condiții foarte stricte. Acel episod a avut însă și o parte foarte bună, pentru că atunci ne-am rebranduit, am creat brandul Vega Hotels și ne-am îmbunătățit activitatea”, spune Anca Lefter.

A terminat management turistic și comercial la Cluj în anul 2000 și este licențiată în marketing. A făcut un stagiu de doi ani în rețeaua Continental Hotels, în București, Sibiu, Cluj. „A fost un stagiu care mi-a fost de mare folos, cum la fel au fost și cunoștințele și curajul tinereții”.

Am întrebat-o dacă ar face ceva altfel decât înainte, dacă ar fi să o ia de la capăt, dar cu experiența de acum. „Nu aș face nimic altfel. Toate au fost la timpul lor, au fost așa cum a fost să fie. Pentru că și lipsa de experiență are partea ei frumoasă...”.

Cele două hoteluri ale „familiei” Vega

Cu o clasificare inițială de trei stele, Vega Hotel s-a deschis în mai 2003, desprins ca afacere de sine stătătoare din „imperiul” Vega '93, clădit de Corneliu Istrate. A fost primul hotel construit complet în Galați, de la fundație, după 1989. Lui i s-a alăturat, nouă ani mai târziu, Hotelul Faleza, cumpărat de la Ministerul Turismului, în urma unei licitații la care au participat cinci firme din Galați. Preluarea și aducerea hotelului la standardul de trei stele au însemnat un efort financiar de aproape cinci milioane de euro. Din anul 2020, cele două hoteluri au fost reunite sub brandul Vega Hotels, iar în mai 2023 Vega Hotel a fost clasificat la patru stele.

După 20 de ani

Peste o sută de invitați au participat la aniversarea Vega, care a ținut două zile, aproape ca în povești. Au fost prezenți oameni de afaceri, reprezentanți ai autorităților locale, clienți (foști, actuali sau viitori), prieteni. A fost mai întâi o după-amiază specială, cu emoții, discursuri și felicitări, cu muzică live, băuturi fine și preparate delicioase care-ți luau ochii. A doua zi, invitaților li s-au prezentat spațiile de cazare din Vega Hotel și Faleza Hotel by Vega, Centrul de conferințe, după care s-au relaxat într-o croazieră pe Dunăre, la bordul ambarcațiunii Vega River.

Feedback-urile pozitive, cele mai frumoase momente

„Cele mai frumoase momente sunt atunci când primim feedback-urile de la clienții noștri cu felicitări la adresa echipei, pentru că în HoReCa cel mai important este omul care intră în contact cu clientul. Clientul își dorește să întâlnească un personal amabil și profesionist, și așa este la Hotel Vega. Pot spune că am fost pepinieră pentru Anglia și alte țări din Europa în materie de ospătari, recepționiști. Am investit în colegii noștri, în traininguri, în cursuri de perfecționare”, spune managerul general Anca Lefter.

Vega Hotel are aproximativ 50 de salariați, de la director general până la îngrijitori spații. „Am avut și avem în continuare provocări. În HoReCa sunt cele mai mici salarii, dar bugetul nu ne permite să le mărim. Avem o marjă calculată, care ne spune până unde putem să mergem cu grila de salarizare. Numărul angajaților este și el impus de standarde, pentru că poți lucra cu mai puțini oameni, dar nu la aceeași calitate. Și există o mare problemă, pe care guvernanții ar trebui să o rezolve. Mulți angajați din HoReCa sunt cu salariul minim, dar ceilalți care depășesc chiar și cu o sută de lei salariul minim nu mai beneficiază de acea deducere de 200 de lei”, spune Anca Lefter.

„Mă bucură să fim din ce în ce mai buni”

În finalul discuției, am întrebat-o dacă a dormit vreodată în hotelul pe care îl conduce. „Da, de două ori. Prima dată a fost în dimineața de după nuntă și a doua oară a fost pentru a vedea din interior cum decurg lucrurile. Domeniul acesta încă mă fascinează, e ceea ce îmi place să fac. Colegii mei simt energia asta, muncim cu toții cot la cot și mă bucură să fim performanți și din ce în ce mai buni”, a încheiat Anca Lefter, managerul general al Vega Hotel.

 

Peste 350.000 de clienţi

Construirea Hotelului Vega a început în 2001 și s-a finalizat în mai 2003, când a fost deschis.

Printre primii clienți s-au numărat delegați și parteneri de afaceri ai Șantierului Naval Damen, Combinatului Siderurgic ArcelorMittal, dar și de la alte companii și agenții.

În momentul deschiderii, Hotelul Vega a avut trei stele. Din luna mai 2023, este clasificat la patru stele.

În perioada 2007-2022, 40% din clienții Vega Hotel au fost de naționalitate română, iar 60%, de naționalitate străină. Altfel spus, s-au cazat 148.000 de clienți români și 222.000 de străini.

În această perioadă, Vega Hotel a avut 308.163 de camere ocupate, iar numărul de înnoptări pe lună a fost de 1.541.

Hotelul are o capacitate de cazare de 138 de locuri, în nouă tipuri de camere: Business Double (3 stele), Business Double Danube view (4 stele), Business Superior balcony (4 stele), Business Superior top floor (4 stele), Deluxe double Danube view (4 stele), Family Deluxe (4 stele), Business Suite Danube view (4 stele), Sky Suite balcony and Danube view (4 stele), Presidential Suite panoramic Danube view (4 stele).

 

Citit 5971 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iunie 2023 09:32

2 comentarii

  • postat de comunismul
    Luni, 03 Iulie 2023 19:50
    5.13.162.***
    mda si ghiciti cine isi face veacul pe aici! si nu ma refer la cei din sport! ci la prostituate videochat-iste! etc! din 1998 incoace! bineinteles!
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 28 Iunie 2023 14:36
    5.13.169.***
    Sigur si receptionezii pe salariul minim cred !
    Bataie de joc! Asa fac sula mare... avarii!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.