Virginica inventează cecuri şi le duce la gunoi

Virginica inventează cecuri şi le duce la gunoi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Principiul „noi ne facem că îi plătim, ei se fac că au primit banii” nu funcţionează decât până la prima verificare a veridicităţii unui cec. Băgată până la gât în afaceri onorate doar cu file simbolice de cecuri, Virginica din Vânători a fost luată la ochi de Fraudele din cadrul Poliţiei Galaţi.

Mai întâi - anvelope

Ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul Poliţiei Galaţi au început în septembrie urmărirea penală faţă de faţă de  Virginica, o femeie de 41 ani, din satul Vânători, pentru emitere de cecuri fără disponibil şi cu lipsă elemente esenţiale.

În calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale din Vânători şi fiind împuternicită să administreze societatea, femeia a cumpărat în cursul lunii mai 2010 anvelope (valorând 6.000 lei) de la o altă societate comercială, lăsând drept garanţie în alb o filă de cec.

Din cauza neplăţii totale a debitului, cecul respectiv a fost introdus la plată, fiind refuzat pe motiv de lipsă disponibil în cont, pentru suma de 3.100 lei.

Apoi produse petroliere

Aceeaşi femeie este urmărită de SIF pentru că, în calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale din Vânători, a achiziţionat produse petroliere de la o altă societate comercială, pentru plata cărora a lăsat drept garanţie un cec în alb.

Acesta a fost introdus la plată pe 13 iulie 2010, fiind refuzat pe motiv lipsă totală de disponibil pentru suma de 16.000 lei. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea pagubelor cauzate.

Citit 590 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.