Lacrimi de fericire pentru Gabriel şi Cristina

Lacrimi de fericire pentru Gabriel şi Cristina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lacrimile de disperare ale familiei Şuşnescu s-au transformat în lacrimi de bucurie. Ieri, la sediul „Vieţii libere” au venit mulţi oameni de bine, fundaţii şi instituţii care i-au umplut de daruri pe Gabriel şi Cristina. Cel puţin temporar, problemele lor cele mai grave au fost rezolvate.

Astfel, Crucea Roşie, în frunte cu preşedintele filialei Galaţi, Gheorghiţă Hogea, Fundaţia Respect, şi nenumărate persoane fizice care au dorit să îşi păstreze anonimatul au venit la sediul nostru pentru a face cunoştinţă cu una dintre cele mai sărmane familii pe care le-am întâlnit în ultima perioadă.

Copiii au primit o mulţime de haine, jucării, dulciuri, rechizite pentru grădiniţă şi o mulţime de alte obiecte mai mult decât necesare traiului de zi cu zi. De asemenea, mama copiilor, Nicoleta Şuşnescu (25 de ani) s-a bucurat ca un copil când a primit sacoşe cu o mulţime de produse alimentare, care îi vor asigura o masă plină pentru cel puţin câteva săptămâni de acum încolo.

În plus, alte zeci de familii din Galaţi şi chiar din Bucureşti sau străinătate ne-au sunat sau ne-au scris pe e-mail pentru a primi datele de contact ale familiei. Toţi aceştia au promis că vor merge acasă la copii pentru a le oferi câte ceva, inclusiv că se vor ocupa de problema încălzirii cu lemne a casei pe perioada iernii.

În perioada următoare, Nicoleta Şuşnescu va merge la Primărie pentru a-şi rezolva dosarul de venit minim garantat şi cel pentru ajutorul acordat familiilor monoparentale şi va face toate demersurile pentru ca Gabriel şi Cristina să meargă la grădiniţă. Din acel moment, mama va putea să îşi caute şi un loc de muncă pentru a îşi întreţine pe viitor familia.

Toate aceste ajutoare, toate mesajele de sprijin şi încurajare sosite la redacţie ne arată că solidaritatea gălăţenilor este, în plină criză economică, mai puternică. În numele copiilor, „Viaţa liberă” vă mulţumeşte. Nu doar pentru că aţi ajutat această familie, ci mai ales că ne-aţi demonstrat că vă pasă de ceea ce se întâmplă cu cei care au mai puţin decât noi.

Citit 1315 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.