Comemorarea victimelor Holocaustului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesori din mediul preuniversitar şi cel universitar, muzeografi, dar şi elevi participă, astăzi, la simpozionul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi în memoria victimelor Holocaustului.

Începând cu ora 12, Colegiul Naţional „Costache Negri” găzduieşte lucrările simpozionului „Holocaustul – o dramă în istoria omenirii”, moderat de inspectorul şcolar de specialitate Ghiţă Nazare.

La întâlnirea de astăzi este aşteptat să participe şi singurul supravieţuitor al Holocaustului din Galaţi, Abraham Devy, membru al Comunităţii Evreilor. Manifestarea este organizată în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos”, Biblioteca „V. A. Urechia”, Muzeul de Istorie, Comunitatea Evreilor din Galaţi.

Un minut de reculegere

Tot astăzi, de la ora 13,00, la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, în toate instituţiile de învăţământ din Galaţi urmează să fie păstrat un minut de reculegere în amintirea victimelor nazismului.

De altfel, în perioada 7-13 octombrie, în şcoli au loc mai multe activităţi comemorative în care sunt implicaţi elevii, coordonate de profesorii de istorie.

Citit 618 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.