Un salut la Festivalul de teatru studenţesc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trei ediţii internaţionale, 10 ani de învăţământ teatral şi, la zi, altă provocare *

Cinci zile de teatru studenţesc şi de ateliere cu profesori de prestigiu din SUA (David Chambers), Ucraina (Yurii Starostin) sau România (Alexa Visarion) fac atractive şi anul acesta „Zilele teatrului studenţesc… la Galaţi”.

Despre bilanţul celor două ediţii anterioare şi ambiţiile celei prezente, organizate de Universitate – Departamentul de Teatru şi Institutul Internaţional de Teatru UNESCO, am aflat mai multe de la rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”.

„Au trecut 10 ani de eforturi pentru a crea la Galaţi condiţiile unui învăţământ artistic decent iar timpul a produs deja realizări timide care încep să păşească însă pe drumul către tradiţie”, ne spune, cu ocazia deschiderii festivalului, prof.univ.dr.ing. Viorel Mânzu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, care trece în revistă paşii făcuţi de învăţământul superior artistic în oraşul de la Dunăre: Teatru, Muzică şi Arte Plastice.

„Zilele teatrului studenţesc.. .la Galaţi, un proiect care a ajuns în aceste zile la cea de-a III-a  ediţie, ne oferă bucuria prezenţei unor mari personalităţi care ne-au onorat, acceptând titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, precum Olga Tudorache, Adriana Popovici şi acum David Chambers, de la Yale School of Drama, din SUA.

Spectacolele care vor fi prezentate la această ediţie de studenţii Universităţii de Arte din Iaşi, ai şcolilor naţionale din Bucureşti şi din Kiev, de către şcolile de teatru din Beijing (China), Lima (Peru), Tokyo (Japonia) şi Kiev (Ucraina) la ediţiile precedente, conferinţele şi atelierele remarcabililor profesori Ion Cojar, Gelu Colceag, Cătălina Buzoianu, Alexa Visarion, Liudmila Patlanjoglu sau Adriana Popovici – se numără printre «faptele» ce ne dau speranţa că existăm într-un context dominat de modestie şi de speranţă, în contact cu ceea ce înseamnă valoare şi recunoaştere în lumea pedagogiei teatrale şi a valorilor artistice de prestigiu”. Nu rămâne decât să urmărim Festivalul!

Citit 519 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.