Fostă gimnastă de performanţă, profesoară

Fostă gimnastă de performanţă, profesoară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O fostă gimnastă de performanţă, care şi-a abandonat cariera din cauza unui accident, le învaţă pe fetiţele din nordul judeţului Galaţi să se mişte şi să danseze graţios.

La 27 de ani, Alina Irina Popovici este titulara Cercului de dans de la Clubul Copiilor din Tecuci. Tânăra a urmat Liceul cu Program Sportiv „Nadia Comăneci” din Deva, făcând parte din lotul naţional de gimnastică, alături de Andreea Răducan, care avea să fie medaliată cu aur pe echipe şi argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, şi cu Andreea Isărescu, laureată cu aur pe echipe, la aceeaşi competiţie.

„Din cauza unui accident, nu am mai putut continua gimnastica de performanţă, dar am urmat Academia de Educaţie Fizică şi Sport, şi am făcut şi dans aerobic. Dar mulţi dintre actualii mei colegi nu ştiu foarte multe despre această etapă din viaţa mea”, mărturiseşte, cu nostalgie, Alina Popovici.

Premii, în loc de medalii

Chiar dacă, poate, nu şi-a împlinit visul de a câştiga o medalie olimpică pentru România, tânăra devenită profesoară îşi revarsă pasiunea pentru mişcare la cursurile de dans.

„Nu e vorba numai despre paşii de dans, e vorba despre o poziţie corporală, despre o anumită atitudine a întregului corp”, scapă o remarcă, în discuţia noastră, profesoara.

Cursanţii săi, care s-au prezentat la festivaluri şi concursuri, au repurtat numai victorii: în doar câţiva ani, de când le predă acestora paşii dans, a strâns nu mai puţin de 15 premii naţionale şi internaţionale.

„Nu aleg decât competiţii de renume, la nivel naţional şi internaţional. În plus, voi organiza şi la Tecuci un concurs de dans. E chiar singurul concurs de dans din această parte a ţării”.

„Deşi prima ediţie este o competiţie interjudeţeană, intenţionez să fac toate demersurile şi să depun toate eforturile ca să devină un concurs naţional”, ne-a povestit profesoara, în aşteptarea rezultatelor cursanţilor săi.

Citit 1241 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.