Întâlnire de lucru la Galaţi

Întâlnire de lucru la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 7-9 octombrie, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi s-a desfăşurat conferinţa „Dezvoltarea şi armonizarea curriculei la nivel de experţi”, activitate inclusă într-un proiect de tip POSDRU.

Proiectul îşi propune formarea de competenţe cheie de matematică şi informatică, precum şi crearea abilităţilor de care are nevoie fiecare individ pentru dezvoltarea personală şi inserţie pe piaţa muncii.

În acest sens, unul dintre obiectivele echipei de proiect este acela de a dezvolta şi armoniza curriculele universitare ale disciplinelor matematice, conform exigenţelor de pe piaţa muncii.

Se adaugă elaborarea unui program de formare a cadrelor didactice şi a studenţilor, crearea a nouă centre de formare, în vederea creşterii calităţii învăţământului matematic în România.

Proiectul, în valoare de peste 4 milioane de euro, se desfăşoară pe durata a 36 de luni, făcând parte din axa prioritară „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, domeniul major de intervenţie fiind „Calitate în învăţământul superior”.

În proiect sunt implicaţi atât reprezentaţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (beneficiarul proiectului), cât şi universitari din toată ţara.

La Galaţi au fost prezenţi Vasile Brânzănescu, directorul Institutului de Matematică al Academiei Române, dar şi alte figuri cunoscute în domeniu, precum Octavian Stănăşilă,  Constantin Udrişte.

Proiectul aduce, la Galaţi, atât dotări pentru constituirea centrelor de formare, cât şi know-how, în vederea îmbunătăţirii învăţământului matematic.

Citit 688 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.