Compensarea prețurilor la energie, valabilă încă o iarnă

Compensarea prețurilor la energie, valabilă încă o iarnă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

România se apropie de un grad de umplere a depozitelor de gaz pentru sezonul rece de 85 la sută, ceea ce înseamnă că va putea trece peste o iarnă normală doar folosind gaz din producţia şi depozitele româneşti, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

"Ne apropiem de 85 la sută grad de umplere a depozitelor de gaz pentru sezonul rece. Cu 570 milioane metri cubi mai mult ca în perioada similară a anului trecut. Asta este o veste bună pentru că înseamnă că vom putea trece peste o iarnă normală doar folosind gaz din producţia şi depozitele româneşti (100 la sută independenţi). Avem variante şi pentru o iarnă grea (Azerbaidjan, Grecia)", a declarat ministrul Energiei.

Pe de altă parte, acesta a arătat că autorităţile nu vor renunţa la schema de compensare-plafonare la gaze şi energie electrică, care este în vigoare până în primăvara anului 2025. "Nu se pune problema să renunţăm la schema de compensare-plafonare la gaze şi energie electrică. Pe legislaţia actuală, schema este în vigoare până în primăvara lui 2025. Obiectivul meu este să plătiţi un preţ corect la factură, iar companiile româneşti să fie cât mai competitive (...) În final, zilele acestea lucrăm la planul de iarnă. De la bun început am susţinut că energia trebuie să fie sigură, ieftină şi cât mai verde - în această ordine. Vom trece cu bine peste toate provocările", a subliniat Burduja.

Citit 2755 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 August 2023 10:57

1 comentariu

  • postat de Terente ...din Galati
    Luni, 28 August 2023 10:02
    89.137.229.***
    Ce mai compensare! Preturile mondiale la gaz si energie s-au micsorat cu mult sub nivelul acesteia, dar ai nostri ca brazii se fac ca ajuta boborul: ne trag pe sfoara!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.