Cât costă rechizitele pentru noul an școlar

Cât costă rechizitele pentru noul an școlar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începerea școlii reprezintă un moment important în viața fiecărui elev, iar o parte esențială a acestui început o reprezintă achiziționarea rechizitelor necesare pentru noul an școlar. Toate magazinele şi supermarketurile importante din oraş oferă o gamă variată de produse școlare, de la caiete și stilouri până la pixuri, penare, radiere și carioci. Costurile pentru aceste rechizite pot varia în funcție de calitatea și brandul produselor, precum și de categoria de vârstă a elevilor.

Caiete. Prețurile acestora pot varia semnificativ în funcție de mărime, număr de pagini și calitatea hârtiei. Prețurile caietelor folosite în clasă pot începe de obicei de la 3 lei și pot ajunge până la 20 lei sau mai mult, în funcție de particularități.

Stilouri și pixuri. Sunt printre cele mai folosite instrumente de scris în școală. În magazinele din Galaţi, prețurile pentru stilouri sau pixuri simple pot începe de la 1 leu și pot ajunge până la 10 lei sau chiar mai mult, pentru modelele mai elegante. 

PenarePrețurile lor variază în funcție de dimensiuni, design și conținut. Un penar simplu poate costa între 5 și 15 lei, în timp ce penarele mai mari sau cele cu compartimente speciale pot ajunge la 30 de lei sau mai mult.

Radiere și carioci. Radierele sunt esențiale în școală pentru corectarea greșelilor, iar cariocile colorate sunt folosite pentru diverse activități artistice sau notițe. Prețurile radierelor pot fi de la 0,5 lei la 3 lei, în timp ce seturile de carioci încep de la 5 lei și pot ajunge la 30 de lei sau mai mult, în funcție de numărul și calitatea cariocilor din set.

Truse geometrice. Acestea conțin compas, creion, radieră, tot felul de rigle și alte aparate de măsurat, pentru a face treaba mult mai ușoară pe parte de măsurat și calculat unghiuri, laturi, mărime etc. Prețurile pornesc de la 10 lei și pot ajunge și la 50-60 de lei, în cazul unei truse profesionale.

Blocuri de desen. Pentru cei care sunt pasionați de desen și au în orar materia Educație plastică, un bloc de desen trebuie să fie nelipsit din coşul de rechizite. Preţul unui astfel de bloc pornește de la 5 lei și poate ajunge la 10-15 lei, în funcție de mărime și de calitatea foii respective.

Este important de menționat faptul că prețurile sunt destul de volatile și pot varia în funcție de promoții, branduri și calitatea produselor. Magazinele mari, precum Auchan, Kaufland și Lidl, oferă adesea promoții speciale înainte de începerea școlii, ceea ce poate fi de un real ajutor la reducerea costurilor pentru achiziționarea rechizitelor.

În concluzie, cumpărarea rechizitelor pentru școală poate fi gestionată cu atenție pentru a se potrivi bugetului fiecărei familii. Compararea prețurilor și studierea promoțiilor din diverse magazine îi pot ajuta pe părinți să facă alegeri inteligente în privința rechizitelor necesare pentru noul an școlar.

Preţul unui ghiozdan

Unele dintre cele mai importante achiziţii care trebuie făcute la început de an şcolar sunt ghiozdanele, care nu au prețuri deloc mici, mai ales de când inflaţia a devenit semnificativă. În supermarketurile din Galaţi, ghiozdanele se pot găsi la prețuri începând de la 119 lei şi pot ajunge la 150 de lei sau chiar 259 de lei. O alternativă la ghiozdan ar fi rucsacul, cel mai ieftin astfel de produs costând în magazinele pe care le-am vizitat 44,99 lei, varianta imprimată, în timp ce în cazul celor monocrome prețul minim se ridică la 59,99 lei.

 

Citit 703 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2023 14:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.