Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, prilej de rugăciune și filantropie

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, prilej de rugăciune și filantropie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva reprezintă pentru clerul şi credincioşii din Arhiepiscopia Dunării de Jos prilej de bucurie duhovnicească, de evlavie, de rugăciune stăruitoare şi de filantropie, mai ales acolo unde locaşurile de cult o au ca ocrotitoare spirituală pe sfânta de la Iaşi.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat în mijlocul clerului şi credincioşilor la Biserica "Sfânta Parascheva" din municipiul Galaţi, unde a săvârşit Taina Sfântului Maslu, a oferit cuvânt de învăţătură celor prezenţi la slujbă şi a binecuvântat programul activităţilor social-filantropice desfăşurate în săptămâna premergătoare hramului.

"Mulţimea credincioşilor care a participat la slujba de la impunătoarea biserică gălăţeană a demonstrat încă o dată credinţa şi nădejdea în ajutorul oferit de Dumnezeu şi dragostea poporului român faţă de Sfânta Cuvioasă Parascheva. În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre puterea tămăduitoare izvorâtă din Sfintele Taine ale Bisericii şi despre aducerea sfintelor moaşte ale Sfintei Parascheva în ţara noastră, evidenţiind totodată evlavia deosebită pe care românii o au faţă de această sfântă. La final, ierarhul Dunării de Jos a adresat îndrumări slujitorilor acestei parohii gălăţene pentru intensificarea activităţilor pastoral-misionare şi social-filantropice şi i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi la slujbă", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În contextul hramului, preotul paroh împreună cu câţiva voluntari au oferit lenjerii şi pături, în valoare de 2.100 de lei, asistaţilor din cadrul Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte cu dizabilităţi Nr. 2 din Galaţi. De asemenea, 50 de bătrâni din cadrul parohiei şi din localitatea Călmăţui, judeţul Galaţi, vor fi vizitaţi în aceste zile la domiciliu şi vor primi pachete cu hrană caldă şi alimente de primă necesitate în valoare de 3.500 de lei, iar pentru credincioşii care vor participa la Sfânta Liturghie în ziua hramului vor fi oferite 400 de pachete cu hrană.

Biserica "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Galaţi este una dintre cele mai mari din oraş, în prezent aflându-se la stadiul de finisări interioare şi exterioare.

Citit 1006 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2023 08:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.