Un tramvai numit dorinţă!

Un tramvai numit dorinţă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cetăţenii din Micro 16 propun autorităţilor mărirea numărului de staţii la autobuzele 9, 19 şi 20 şi reintroducerea tramvaiului pe traseul 7 *

Cum s-au foit, cum s-au sucit traseele de transport în comun ale Transurb, tot ar mai fi loc de ceva îmbunătăţiri, după cum ne-au spus cetăţenii care locuiesc în zona limitrofă Complexului Siret. 

Una dintre ele ne-a fost adusă la cunoştinţă de Peneş Ursu şi se referă la traseul autobuzului nr.9. „Când pleacă din Ţiglina I, din staţie, autobuzul trece pe la Inelul de Rocadă şi nu mai opreşte decât în staţia de la intersecţia cu strada Oltului”.

„Eu propun ca maşina să vină pe la Inelul de Rocadă, să facă la dreapta, să vină la Casa Roşie – aşa cum a fost o perioadă – şi să oprească la Liceul Auto – acolo era înainte staţia unde oprea autobuzul 9”.

„Acum, de la Ţiglina I până la str.Oltului trece pe la Inelul de Rocadă şi n-are nici o staţie şi e greu, mai ales dacă ai o vârstă, să umbli cu greutăţi de colo-colo”.

Cam asta ar fi şi ideea lui Mihai Gheorghe, dar el ar vrea, dacă se poate, mai multe staţii pe traseul 19. Şi mai are un of: ”Am o întrebare pentru autorităţi: când pun, dom’le, din nou tramvaiele pentru piaţă? Că ne vine foarte greu!”.

Din câte ni s-a explicat, tramvaiul numit dorinţă are nr.7.  Pe vremuri, vremuri nu chiar atât de îndepărtate până la urmă, tramvaiul nr.7 mergea din Micro 19 până la Baia Comunală, trecea inclusiv pe la Flora, pe str.Oltului, prin I.C.Frimu, lega practic oraşul de la un capăt la celălalt şi multă trecere avea în ochii gălăţenilor.

„Era bun, foarte bun! Acum, au mai fost lucrări, nu zic nu, dar astea s-au terminat, iar tramvaiul nu s-a mai întors. Dar noi încă îl mai aşteptăm, că tare bun era”, ne spune nea Mihai.

Un mic sens unic

Ceva propuneri ar fi şi pentru fluidizarea traficului, o propunere în acest sens, la care ar trebui eventual să mediteze şi cei de la Primărie şi reprezentanţii Poliţiei ar fi de introducere a unui sens unic între Şcoala nr.10 şi Complexul Siret.

Ce se întâmplă, ne explică domnul Gheorghe Chirilă: „Pe porţiunea respectivă, autobuzele 20 şi 19, care vin dinspre Şcoala nr.10, se încurcă cu maşinile care vin din faţă, asta pe lângă maşinile care vin să aprovizioneze magazinele de la Complexul Siret”.

„Iese uneori o întreagă nebunie, se blochează traficul! Dacă pe acea porţiune de vreo 100 de metri s-ar băga sens unic, atunci s-ar descongestiona traficul. Se poate face acest lucru pentru că în jur mai sunt şi alte străduţe de pe care să se intre în zona respectivă şi, prin urmare, nu i-ar deranja prea mult pe şoferi”.

Aşadar, e loc şi de mai bine în materie de trafic rutier în Micro 16. Ar fi bine să se ţină cont de aceste păreri, mai ales că vine şi iarna, iar maşinile vor fi şi mai solicitate.

Şi, cine ştie, poate că, într-o zi, cetăţenii din zonă vor spune că în ceea ce priveşte transportul urban lucrurile „merg ca pe roate”.

Citit 1264 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.