Vânzarea porcilor din gospodării nu va fi interzisă

Vânzarea porcilor din gospodării nu va fi interzisă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că românii îşi vor putea sacrifica fără probleme porcii înainte de Crăciun, în propriile gospodării. "Creşterea şi sacrificarea porcilor în gospodăria ţărănească, precum şi comercializarea acestora nu vor fi interzise", afirmă ANSVSA.

"În acest sens, ANSVSA a modificat Ordinul nr. 130/2023, care aprobă Normele de aplicare a Legii nr. 122/2023, prin introducerea unei prevederi prin care se pot comercializa porcinele din gospodărie, în condiţiile în care un medic veterinar va completa o fişă de examinare clinică, care certifică statusul de sănătate al animalului respectiv, care trebuie înregistrat în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor", precizează ANSVSA. Instituţia menţionează că prevederea are în vedere stabilirea stării de sănătate a animalului care urmează să fie comercializat, astfel încât să împiedice mişcarea animalelor ce ar putea contribui la răspândirea pestei porcine africane.

La rândul său, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că s-a luat decizia ca, în perioada sărbătorilor de iarnă, porcii crescuţi în gospodăriile populaţiei să poată fi comercializaţi.

Citit 1444 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2023 13:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.