Conferință pastoral-misionară a preoților din Galați

Conferință pastoral-misionară a preoților din Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La Galaţi, a avut loc, săptămâna trecută, întrunirea preoţilor din protopopiatul Galați, în cadrul conferinţei pastoral-misionare din cel de-al doilea semestru al anului 2023, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentul s-a desfăşurat la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Andrei" din Galaţi şi a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în capela din incinta seminarului gălăţean. La slujbă au participat preoţii şi cântăreţii bisericeşti din protopopiatul Galaţi, precum şi elevi de la clasele primare, gimnaziale şi liceale din cadrul Seminarului teologic, care au oferit şi răspunsurile liturgice.

Lucrările propriu-zise ale şedinţei au fost aşezate sub genericul "Toată suflarea să laude pe Domnul!" şi s-au desfăşurat tot în lăcaşul de cult.

"După cuvântul de binecuvântare şi de încurajare rostit de Părintele Arhiepiscop, cu multe sfaturi şi îndrumări duhovniceşti, în cadrul întrunirii au fost analizate activităţile şi programele misionare desfăşurate în acest an şi au fost discutate aspecte legate de pregătirea şi buna organizare a următoarelor activităţi şi programe pastoral-misionare din Arhiepiscopia Dunării de Jos în luna dedicată Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul eparhiei şi al întregului neam românesc.

Referatul intitulat "Sf. Cuv. Ioan Damaschin - imnograf, mărturisitor al dreptei credinţe şi teolog al icoanei", pregătit şi susţinut astăzi de către un cleric din protopopiatul Galaţi, a cuprins texte reprezentative din opera Sfântului Ioan Damaschin, care au scos în evidenţă talentul imnografic al acestui sfânt părinte sirian ce a înfrumusețat nu doar cântările bisericești rămase de la el până în zilele noastre, ci și celelalte scrieri ale sale, fie că vorbim despre monumentala sa operă, "Dogmatica", de lucrările împotriva ereziei iconoclaste, de cuvântările rostite cu diferite ocazii sau de tratatele sale cu o puternică influență filozofică.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească de până acum", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Înaltpreasfinţia Sa a încheiat lucrările conferinţei semestriale de toamnă mulţumind preoţilor participanţi pentru deosebita slujire liturgică şi întâlnirea frăţească menite a contribui la consolidarea unităţii dintre slujitorii sfintelor altare şi credincioşi.

Citit 716 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2023 09:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.