Firma de pază din şcoli, acuzată că nu are licenţă

Firma de pază din şcoli, acuzată că nu are licenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inspectoratul Judeţean de Poliţie îi întocmeşte dosar penal firmei pe motiv că nu deţine licenţă * Inspectorul şcolar general susţine că a trimis ieri în şcoli adrese prin care le cerea directorilor să nu mai achite niciun ban angajaţilor, până când nu se ataşează la contract dovada că firma are licenţă de pază * Patronul firmei susţine că nu ştie nimic de acest lucru şi că are aviz provizoriu de funcţionare, până când i se eliberează licenţa de la IJP *

Confuzie generală în legătură cu firma Iank Security Guard, cea care i-a preluat pe poliţiştii comunitari din şcoli, în septembrie, pentru ca aceştia să nu fie disponibilizaţi. De la Inspectoratul Şcolar şi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie aflăm că i se întocmeşte dosar penal pentru că firma ar funcţiona fără licenţă.

„Este strigător la cer ce se întâmplă. Eu am căzut la înţelegere cu Primăria şi cu domnul comandant Gâscă ca această firmă nou înfiinţată să asigure în continuare paza în şcoli. Eu am venit cu patronul firmei şi cu comandantul Gâscă la şedinţa cu directorii şi le-am recomandat şcolilor să lucreze cu Iank Security ca să nu se creeze o sincopă în paza şcolilor”.

„Dar nu mi-a spus nimeni că firma nu ar avea licenţă. Nu am crezut că Primăria poate să facă aşa ceva! Am trimis adresă în şcoli prin care le-am cerut directorilor să nu le mai plătească niciun leu acestor agenţi de pază, atâta vreme cât nu se ataşează la contract o anexă cu licenţa de pază”.

„Eu am vrut să ajut nişte oameni să nu rămână pe drumuri şi aflu acum că Poliţia le întocmeşte dosar penal. Am fost sunat de un ordonator de credite al unei instituţii care foloseşte tot agenţi de la Iank Security şi care a dat declaraţii pentru poliţie în acest sens. Dacă se dovedeşte că într-adevăr e aşa, voi depune plângere penală pentru înşelătorie”, ne spune Doruleţ Resmeriţă supărat.

Până la urmă cine plăteşte?

Deşi de la ISJ şi de la patronul firmei pe pază, Iancu Anghel, aflăm că plata acestor servicii de pază din şcoli este decontată de către Primărie, purtătorul de cuvânt al instituţiei în cauză susţine că nu ea plăteşte.

„Primăria a promovat această ilegalitate în şcoli. Nu recunosc că de la ei vin banii? S-au făcut şi plăţi prin ordonatorul de credite. Să-mi spună viceprimarul Ciumacenco în faţă că nu Primăria plăteşte pentru aceşti angajaţi! Nu s-au îngrijit să vadă că nu au licenţă. Acum să răspundă!”, mai spune, supărat, şeful învăţământului gălăţean.

„Nu ştiu nimic. Îi dau în judecată!”

Firele şi aşa încurcate ale acestei situaţii s-au încâlcit şi mai rău când am discutat cu patronul Iancu Anghel. Acesta a recunoscut că banii pentru agenţii din şcoli vin de la Primărie, însă ne-a declarat că suntem primii care îl anunţă că i s-ar întocmi dosar penal:

„Dacă ar fi aşa, ar fi trebuit să ştiu şi eu, nu să aflu de la presă. Eu îmi desfăşor activitatea legal. Am aviz provizoriu de la IJP că pot fi firmă de pază”.

„Am depus dosarul ca să-mi obţin licenţa, dar mi-a fost dat înapoi, pentru că la OSIM s-a înregistrat sigla Yank Security şi nu Iank Security, cum se numeşte firma.  Atâta vreme cât eu îmi desfăşor legal activitatea nu văd de ce mi s-ar întocmi dosar penal. Îi dau în judecată!”, ne declară Iancu Anghel.

Primăria spune că nu plăteşte paza

„În momentul de faţă, Primăria municipiului Galaţi nu alocă bani de la bugetul local pentru plata serviciilor de pază în unităţile şcolare din oraş. Şcolile se îngrijesc singure de acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Nicoleta Manole. (Maria Măndiţă)   

„Iank Security Guard” şi dosarul penal

Problemele firmei „IANK Security Guard” nu sunt nici pe departe de neglijat, confirmă Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi: „Într-adevăr, această firmă nu are licenţă de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, dar ea desfăşoară între timp activităţi contractuale de pază. Pentru acest fapt, firma Iank Security Guard are dosar penal”.

„Iank Security Guard” a apărut după ce un număr important de poliţişti comunitari au fost disponibilizaţi, oamenii fiind preluaţi de această firmă. Astfel, din cei 710 de poliţişti comunitari care au existat până în septembrie, au rămas doar 290 - prin lege -, 106 fiind preluaţi de firma de pază. (Elena Parapiru)

După cum se vede, deocamdată clar este că toată lumea dă în judecată pe toată lumea. Câţi dintre aceştia vor trece la fapte rămâne de văzut. Probabil că la mijloc e doar o neînţelegere…

Citit 3357 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.